Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Cikkek

Milyen illóolajokat párologtassunk a lelki harmóniáért?

A párologtatás az egyik legnagyszerűbb alkalmazási mód az illóolajok használatának. A párologtatás során a levegőbe kerülő illóolajat belélegezve, az illóolaj egyrészt a tüdőbe kerül, ahol a tüdőt átszövő érhálózaton keresztül bejut a vérkeringésbe. Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban, mikor illóolajat vásárolunk, nincs olyan, hogy “csak” párologtatóba lesz az illóolaj, hiszen amit belélegzünk, az a szervezetbe jutva hatást gyakorol ránk. Mindig helyezzünk hangsúlyt a minőségre, az illóolaj tisztaságára!

A légzéssel ugyanakkor az illóolaj egy másik útvonalon is hatást gyakorol az emberi szervezetre, mégpedig a limbikus rendszeren keresztül. Az illóolajok az orrban található szaglóhagymán át idegi impulzusként kerülnek az agy ezen területére, ahol elsősorban az érzelmekre, a viselkedésre és a memóriára fejtik ki hatásukat. Ugyanakkor párologtatással az illóolajokkal körbeölelt tér energetikai struktúrája is átrendeződik. A párologtatóba 8-10 csepp illóolajat tegyünk. Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy ha mécsessel működő illatlámpát használunk, mindig gondoskodni kell az égő mécses felügyeletéről. Az elektromos diffúzorok használatában nincs ilyen megkötés.

Milyen illóolajokat párologtassunk?

Alvászavar:
Azoknak, akik nehezen alszanak el, vagy gyakran felriadnak éjszakai pihenésük során, csodás álomhozó lehet a mandarin, az orvosi levendula, a majoranna és a kubeba illóolaj.

Koncentráció:
Ha a figyelem összpontosítása van a fókuszban, kiválóan frissít és fokozza a koncentrációt a citrom, a borsmenta, a bazsalikom vagy éppen a rozmaring cineol illóolaj.

Feszültség:
Ha a frusztráció, görcsösség, szorongás uralja a napokat, érdemes a bergamott, az édesnarancs, a brazíliai eukaliptusz és az orvosi levendula illóolajok közül választani a párologtatóba.

Térharmonizálás:

Térharmonizálásra lehet szükség például egy veszekedés után. Ilyenkor mintha megállna a levegő, és megmagyarázhatatlanul nehéz benne lenni a térben, mintha az elhangzott szavak láthatatlan, sűrű fátylat terítenének a levegőbe. Szellőztessük ki alaposan a szobát, majd párologtassunk eukaliptusz radiata, tömjén, vagy kanadai csapfenyő illóolajat.

Okleveles Panarom Aromaterapeuták bármilyen egyéb felmerülő kérdésben szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Elérhetőségük a Panarom.hu oldalon megtalálható.

 

Forrás: https://www.panarom.hu/milyen-illoolajokat-parologtassunk-lelki-harmoniaert/

 

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..