Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Várandósoknak

“Van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint felhő a szemhatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket. … Arra az időre úgy érezzük, hogy egy magasabb rendű élet magába olvaszt bennünket és keresztüllüktet rajtunk.”

Sheryl Feldma

Kezelések várandósoknak

 1. MEGHALLGATLAK, segítő beszélgetés várandósoknak, és kisbabás anyáknak, 60, 90 perc
 2. FINOMHANGOLÓ egyéni hangmasszázs, 45 perc
 3. LÉLEKGONDOZÁS, ELAKADÁSOK OLDÁSÁVAL, SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSSEL, hangmasszázzsal kísérve, szükség esetén, vizualizációval – meditációval, 60 vagy 90 perc
 4. THETA HEALING konzultáció várandósoknak, kisbabás szülőknek
 5.  JÖTTÖDRE VÁRVA programok

1. MEGHALLGATLAK, segítő beszélgetés várandósoknak, és kisbabás anyáknak, 60, 90 perc

A hangtálakat megszólaltatom, hogy segítsen a megérkezésben, a lelki támogatásban.

Helyzeted átbeszélésében nyújtok Neked segítséget, hogy más megközelítésből is ránézhess nehezebb élethelyzetedre, érzelmi töltet nélkül láthasd miben vagy, tiszta képet kapj róla.  Több oldalról meg lehet vizsgálni az érzéseidet, melyek az adott problémában, élethelyzetedben jelen vannak. Vagy egyszerűen csak szeretnéd elmondani valakinek, arra van szükséged, hogy meghallgassanak, és kibeszélhesd magadból a problémádat. Te beszélsz, én pedig Rád figyelek.

A mentálhigiénés segítő beszélgetés során, a kliensben lévő erőforrások mozgósítása a cél, hogy Ő maga felismerje az elakadásának önmagában lévő okait, ezáltal megláthatja a továbblépés lehetőségeit, elindulhat a megoldás felé. Így képessé válik arra, hogy saját kezébe vegye az életét, és felelősségteljes döntéseket hozzon.

“A segítő beszélgetés során a terapeuta (segítő) segíti a kliensét a személyiségében eleve meglévő fejlődési képességek feltárásában, felerősítésében, illetve az erősségei kibontakoztatásával szemben álló akadályok elhárításában. Ennek érdekében a segítő feladata, hogy a kliens növekedését, fejlődését, érettebbé válását elősegítse, úgy, hogy a kliens belső, rejtett értékei a felszínre jöhessenek, kibontakozhassanak, tudatosuljanak, jobban kifejeződhessenek, vagy jobban funkcionálhassanak. Célja az emberi értékek megtalálása, a belső erőforrások feltárása.  A személy én- fogalmát és én-fejlődését helyezi előtérbe.”

2. FINOMHANGOLÓ egyéni hangmasszázs, 45 perc

 

Megnyugvás, harmónia, kiegyensúlyozottság, fejlődés. Öntudat, kreativitás, motiváció.

Elengedés – ellazulás.

 

A hangtálak hangja megérinti legmélyebb bensőnket, a megrezegteti a lelkünket.

A hangtálak segítségével nagyon hamar megtapasztalhatjuk a pihenést és a megnyugvást, ami az ősbizalom állapotát idézi fel bennünk, és ebben az állapotban képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, otthon és a munkahelyen is.

A KEZELÉS

Egy kezelés 35 – 40 percet vesz igénybe, melyet egy bevezető beszélgetés előz meg (kb. plusz 5 perc).

A hangmasszázs kezelés a földön, vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik, ahol a kliens kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során, a masszőr nem érinti közvetlenül a klienst. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: a hangtálakat ruhával fedett testre helyezzük, és gyengéd ütésekkel rezgésbe hozzuk.

Várandós kezeléseknél:

Fontos, hogy már kora várandóssági héttől kezdődően anya és magzata nyugodt, harmonikus, stressz mentes környezet vegye körül. Ez a létérzés támogatja az “ős-bizalom” kialakulását, mely a gyermek későbbi életútjára, személyiségfejlődésére igen komoly befolyással van. A hangtálak hangjukkal és rezgésükkel ezt az „ős-bizalom” állapotot tudják előidézni a kezelések során. A sokszínű felhangok által előidézett lebegő, beburkoló érzés megteremti a tökéletes harmóniát, az eggyé olvadás élményét. Ebben fürdőzhet anya és magzata, megteremtve alapját a kettejük közötti szoros kötődésnek.

Nincsenek tapasztalatok az áldott állapot első 3 hónapjára vonatkozóan, hogyan hatnak a tálak hangjai és rezgései, ezért a 16. héttől javasoljuk a hangtál kezelést kismamáknak. Az első időszakban a legfontosabb a pihenés, relaxáció, amelyben háttérzenében megszólalhatnak a hangtálak, egy meditatív zene kísérő alapjaként. 16. hét után, egészen a szülésig (majd szülés után a babával együtt is) lehet töltődni, a hangtálakkal. Azok a babák, akiknek már édesanyjuk pocakjában is hangtál élményben volt részük, a kinti világban, már ismerősként üdvözlik a hangtálak hangját és rezgését. Sokkal gyorsabban ellazulnak, ha nyűgösek, és hamarabb megnyugszanak a hangtálak hallatán.

Speciális testhelyzetekben, speciális kezelési technikákkal dolgozunk, ahol mindent a kismama és a baba igénye határoz meg, várandóssági héthez igazítva. A várandós hangtál kezelés része a kapcsolatfelvétel és beszélgetés a magzattal, kellemes hangtálas „relaxációval” kísérve. A színes felhangok és a rezgések mint egy védőburkot teremtve anya és magzata köré, biztosítva a zavartalan kapcsolatfelvételt és a kommunikációt köztük.

Várandós nők esetében óvatosan, és körültekintően járunk el, a hangtálazást illetően. Ami jól eshet az anyának, lehet, hogy a magzatnak kevésbé, mert a magzatvíz felerősiti a tálakból érkező rezgéseket, és azok akár kellemetlenek lehetnek a pocaklakónak. Itt a kevesebb néha több, Peter Hess alapelve még inkább érvényesül. A kezeléseknél csak nagyon lágy és halk hangokat használunk. Vannak hangok, melyet a kismama akár észre sem vesz, az magzata számára akár erős is lehet.

Várandós állapotban, nem szerencsés háton fekvő helyzetben kezelni, kivéve, ha a kismama szokott így pihenni, aludni, de akkor is célszerű a lábakat talpon pihentetni a kezelés alatt, csökkentve ezzel a méh és az alsó hasfal feszülését. A 30. hét után pedig kizárólag oldalt fekvő helyzetben használjuk a tálakat, a vena cava sindroma miatt. (Mikor is a terhes méh hanyatt fekvő testhelyzetben ráfekszik a vena cava inferiorra, azt nyomhatja, ezáltal gátolja a méhvénák kiürülését, ezzel rontja a magzat oxigén ellátottságát, csökken az anyai szivtelődés, csökken a vérnyomás, rosszullétet okozva ezzel a kismamának. Megoldás az oldalt fekvő testhelyzet.)

Milyen időközönként javasolt a kezelés:

Legideálisabb kéthetente, de a havonta történő hangtálazás is csodás rezgésekkel tölti fel a testet.

3. LÉLEKGONDOZÁS, ELAKADÁSOK OLDÁSÁVAL, SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSSEL, hangmasszázzsal kísérve, szükség esetén, vizualizációval – meditációval, 60 vagy 90 perc

Egyéni hangtál kezelés előtti beszélgetés az élethelyzetedről, jelenlegi nehézségedről, majd „lelki átfésülés” Oh kártya bevonásával, elakadások oldása Theta Healing és egyéb technikák alkalmazásával.

A megoldás benned van, csak néha kell mindenkinek egy kis segítség, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, visszakerüljünk a középpontunkba, és onnan rátekintve a helyzetre, könnyedén megérkezik, kirajzolódik a “hogyan tovább”, vagy a “merre induljak” kérdéseire a válasz.

50 perc belső munka, 40 perc hangtál.

Neked ajánlom, ha:

 • Ha feszült, zaklatott, stresszes vagy (túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)
 • Ha alvási nehézségeid vannak
 • Ha sokszor érzel feszültséget a nyak – és válltájékon.
 • Ha szorongsz a várandósság miatt, vagy kisbabád megfelelő fejlődése, közösségbe való beszoktatása miatt
 • Ha testileg, lelkileg kimerültnek érzed magad, és magányosként éled meg kisbabáddal az otthonlétet
 • Ha úgy érzed, nehezen tudsz kapcsolódni anyaszerepedhez, esetleg császárral született a kisbabád
 • Ha sokat sírós, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemőt nevelsz
 • Ha hiperaktív, nagyobb figyelmet és kevesebb alvást igénylő kisbabád van

Javasolt egymás után ( kéthetente, havonta) minimum 2-3 kezelés az adott témával kapcsolatosan, de természetesen ez egyén és problémafüggő is.

A hangtálak elsimítanak minden bennünk lévő feszültséget, segítik az elengedést, töltenek, és harmonizálnak. Visszahelyeznek a középpontodba, hogy újra és folyamatosan összekapcsolódj Önmagaddal, Isteni részeddel, így emelik rezgésszintedet.

A Theta Healing technika lehetővé teszi a test-, a lélek- és a szellem fejlődését, tudatalatti korlátozó hiedelmeink elengedését, életünk támogató gondolatokkal való megélését, pozitív irányú fejlődést, változást, vágyaink, céljaink megélését.

A hangtálazás előtt, a Párkapcsolati, Moreno, Stessz, vagy az Általános Oh kártyákat hívom segítségül az összegzéshez.

OH Kártya

Eredetileg Ely Raman festőművész nevéhez fűződik a kártya. Pszichológusok felfedezték, hogy terápiás jelleggel is használhatják. Szavakat társítottak a képekhez, így létrehozva, 7700 kombinációt. Képek, szavak, és a terapeuta célzott kérdései fejlesztik az inmaginációt. A kártyák segítenek, hogy érzelmeinket megfogalmazhassuk, és szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudatalattink működéséről. Az Oh nem más, mint utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért.

Bővebb info a kártyákról: http://www.oh-kartya.hu

4. THETA HEALING konzultáció várandósoknak, kisbabás szülőknek 90-120 perc

 • Thetahealing konzultáció várandósoknak a kiegyensúlyozott babavárásért, és a félelem nélküli szülésért
 • Aggódás- és szorongásmentes anyaság – Thétahealing konzultáció Édesanyáknak

A szülésre való felkészülés egyik legsarkalatosabb pontja, hogy a múlt traumatikus élményei feldolgozásra kerüljenek, hogy a szülés folyamatánál ne bukkanhassanak fel, blokkot, elakadást hozva a folyamatban. Ilyen megdolgozandó történések a gyász, elvetélt babák, művi abortusz, szexuális bántalmazás, előző szülések élménye, saját szülésélmény körüli traumák feldolgozása, valamint az anya szüleihez, párjához fűződő kapcsolata.

Negatív gondolatok, hitrendszerek, félelmek, régi és/vagy generációs minták, fogadalmak felismerése, megértése. Elengedése mindezeknek, és annak, amit másoktól átvettél, és minden, mely nem hozzád tartozik, ami már nem szolgál téged. A megbocsájtás erényének beépítése. Elindulni a „szívből élni, szívből teremteni” új életfilozófia felé.

Belső munkát végzünk, OH kártyával is dolgozunk, mely segít a tudattalanban lévő blokkokat, hitrendszereket felszínre hozni. Továbbá fejleszti az intuíciót, önismeretet, és a kommunikációt. A kártyák segítségével egy belső utazásra indulhatunk, ahol rátalálunk megoldatlan konfliktusainkra, meg nem élt, vagy elfojtott érzelmeinkre, és problémáink megoldására.

5. JÖTTÖDRE VÁRVA programok

 1. Egyéni, holisztikus felkészítés
 2. Szülőpozíciók, vajúdástámogatás – Egyéni párban és csoportos

Neked ajánlom, ha:

A benned lévő, női ősi ösztöneid felhozatala segítségével szeretnéd megélni, támogató, légkörben szülésed, holisztikus technikákat alkalmazva, melyek hozzájárulnak a könnyebb vajúdáshoz, tudatosabb szüléshez. Hogy úgy hozhasd világra születendő gyermeked, hogy az a legközelebb álljon „szülésélmény vágyaidhoz”

 

Életfeladatom, hitvallásom:

Hogy nőként – anyaként is segítsem a várandós mamákat, párokat. Nemcsak a természetes szülés folyamatának megismertetésével, hanem sok – sok beszélgetéssel, egyénre szabott tanácsadással, hogy lelkileg – testileg felkészülve különféle segítő lehetőséggel a birtokukban, „biztos lábakon állva” érkezhessenek meg a szülés kapujába. Fontosnak tartom megismertetni velük az alternatív szülési lehetőségeket, arra biztatva őket, hogy próbálják ki, mert így tudhatják meg, hogy számukra melyik a legjobb vajúdásos pozíció, szülési helyzet, vagy alternatív segítési lehetőség. Azt szeretném elősegíteni, ha mindezek birtokában minden kismama aktív részesévé válhatna gyermeke születésének. A kórházi keretek között, ősi régi női ösztöneit meghallva, szülőnői és emberi jogait érvényesítve, a rendelkezésére álló alternatív lehetőségeket alkalmazva úgy hozhassa világra születendő gyermekét, hogy az a legközelebb álljon „szülésélmény vágyaihoz”.

Nagy hangsúlyt kell fektetni az önmagukba vetett hitük és bizalmuk felerősítésére, a félelmeik felismerésére és elfogadására, ezáltal is segítve őket nőiességükben, anyaságtudatuk kialakulásában.

Az apák is lehetőséget kapnak a részvételre.  A vajúdástámogatástól kezdve a lelki támogatáson keresztül számos praktikákat, segítő elemeket, és gyakorlati tanácsokat kaphatnak, hogy párjukkal együtt, tudatosan készülhessenek fel gyermekük fogadására.

Cikkek olvasása szülés után, valamint várandósság témakörében:http://hangtal.com/category/cikkek/varandosag/

http://hangtal.com/category/cikkek/szules-utan/

1. Egyéni holisztikus szülésfelkészítés

Egyéni felkészítés az együtt szülni vágyó párok és kismamák részére, a saját igényeikhez, kérdésekhez igazítva.

Minden olyan kérdés megbeszélésre kerülhet (legyen az személyes, vagy intim kérdés), ami a várandóssággal, vajúdással, szüléssel, természetes szüléssel, gyermekággyal kapcsolatos, és a kismamát és  társát foglalkoztatja, szeretnének róla szakemberrel beszélni, vagy felvilágosítást kapni bizonyos dolgokról.

 

Célja:

A kismamákat felkészítés során minden olyan lehetőséggel, praktikákkal, korszerű ismeretekkel, gyakorlati tanácsokkal megismertetni, melyekkel  felvértezve tud majd menni szülni, amelynek repertoárjából ki tudja választani a számára legmegfelelőbbet, és melyek segítségére lesznek a szülésénél.

Betekintés a leggyakoribb témakörökbe:

 • Szülési terv készítése
 • Együttszülés a segítő társsal
 • Szülésről másként, a szülés eseménye. Szülés szakaszainak megélése lelki szempontból. A hormonok működése vajúdás és szülés alatt.
 • Szülésről a szülésznő szemével, természetes szülés folyamata.
 • Alternatív vajúdássegítő lehetőségek
 • A császármetszés és lelki háttere
 • Dúla, és szerepe
 • Anya – magzat duál unió
 • Hogyan segítsd magzatod a szülés alatt
 • Szülési fájdalomról, segítő technikák
 • Babakelengye összeállítás, szülési csomag, újszülött hazaadása
 • Korszerű szoptatási ismeretek.
 • Újszülött gondozása, fürdetés, pelenkázás, öltöztetés
 • Az első hetek történései otthon

Hányadik terhességi héttől ajánlott a felkészülés:

Nincs megkötés, akkor, amikor a kismama úgy érzi, szívesen részt venne szülésfelkészítőn. (Azonban célszerű minél hamarabb elkezdeni, mert az utolsó hetekben elkezdett ily módú felkészülés esetén már kevés idő marad a vajúdás és szülés alatt alkalmazható vajúdássegítő technikák készség szintű elsajátítására, és a lelki ráhangolódásra.)

Kiknek ajánlott?

Várandós kismamáknak, kispapáknak, és minden olyan segítő családtagnak, akik jelen szeretnének lenni a kismama szülésénél. Aktív szerepet szeretnének vállalni ebben, olyan technikákat alkalmazva, mellyel hozzájárulhatnak a könnyebb vajúdáshoz, szüléshez.

Milyen rendszerességgel?

Igény szerint

2. Vajúdástámogatás, szülőpozíciók

Ezen a programon lehetősége van a résztvevő párnak a lehetséges összes vajúdási pozíció kipróbálására,  vajúdás és szülés alatt alkalmazható légzőgyakorlatok elsajátítására, fájdalomkezelési technikák megtanulására.

A papáknak is jó alkalom, a vajúdás alatti nagyon fontos, lelki támogatás mellett, a gyakorlati segítségnyújtás lehetőségeinek megismerésére.

A vajúdástámogatás és a szülőpozíciók foglalkozás a „Birthlight” kismama jóga tanai alapján működik, kiegészítve Noll A. Nandu „Mexikói bábatrükkök” c. műhelyén is alkalmazott kendős (rebozós) és labdás gyakorlatokkal.

Vajúdástámogatás:

Minden olyan lehetőség, vajúdó testhelyzetek, vajúdó labda, légzés, hangadás, vizualizáció, relaxáció és tudatos lazítás, ami a vajúdást megkönnyíti

Vajúdási pozíció papákkal

Vajúdás labdán:

Mind ülve, térdelve előredőlve, állva előredőlve ki lehet használni kedvező hatását vajúdás alatt.

Vajúdási pozíció labdán ülve

– elősegíti a medencealap ellazulását

– alátámasztja a gátat, segíti a tágulás folyamatát

Vajúdási pozíció térdelve, labdára előredőlve 

– segíti a hátfájás megszüntetését

– segíti a magzat fejének beilleszkedését a szülőcsatornába

– lehetővé teszi a hát- és keresztcsonti masszázst

Nandu technikái közül:

 

-bebugyolálás rebozóba

-lógó has felkötése rebozóval

-csípőringatás labdára támaszkodva

Légzés

A vajúdás és szülés alatt megfelelően alkalmazott jógalégzés kedvezően befolyásolja mind a szülő nő, mind a magzat oxigén ellátottságát. Pozitív hatása van az idegrendszer működésére, a stressz tüneteket csökkenti, kiegyensúlyozza az energiaáramlásokat. Az a nő, aki képes a szülés alatt ura maradni a légzésének, az felülkerekedik a fájdalmán, és végtelen energiák fognak a rendelkezésére állni.

Hangadás

Szülésnél a mélyről jövő hangok, sóhajok, jajszavak nagy segítséget nyújtanak a fájdalom leküzdésében, és segítenek egy magasabb tudatállapotba jutni, ami a szülés folyamatának elengedhetetlen feltétele.

Vizualizáció

Alkalmazása során a légzéshez társítunk egy képet, amelyet végigviszünk a légzés során. Ez a fajta koncentráció a fájdalom egyik legjobb ellenszere. Több jógalégzésnél alkalmazzuk.

A szülőpozíciós kismama jóga keretein belüli relaxációt jóga nidrának hívjuk. Ez egy mély relaxációs állapot, melynek eleme a Szankalpa. A jóga nidrában a testet tökéletesen ellazítjuk, míg a tudat az ébrenlét és az alvás határán marad. A Szankalpa pozitív megerősítés, melyet a kismama maga alkalmaz a jóga nidra során. Ez a pozitív megerősítés, mely a szüléssel, várandóssággal kapcsolatos, segít oldani a szüléssel kapcsolatos félelmeket és gátlásokat.

Szülőpozíciók:

Minden olyan testhelyzet, amit a könnyebb és gyorsabb tágulás érdekében saját magad megválaszthatsz, vajúdás és szülés alatt.

Ezek a pozíciók többnyire függőlegesek, ezáltal kihasználják a gravitáció kedvező hatását.

                                                                                                                                                Guggolás székkel, papák segítségével

A függőleges helyzetben történő vajúdás előnyei:

 • A méhösszehúzódások ereje, gyakorisága nő
 • A méhnyak gyorsabban, és hatékonyabban tágul
 • A szülőnő a méhösszehúzódások alatt jobban tud pihenni
 •  A baba feje a méhösszehúzódások alatt is állandó nyomást tud gyakorolni a méhnyakra
 • A szülés első és második szaka is megrövidül
 • A méhen belüli magzati stressz csökken, és megszületés után zökkenőmentesebben tud alkalmazkodni az újszülött a kinti világhoz

Egy foglalkozás időtartalma: 1.5 óra

Kiknek ajánlott?Minden kismamának és párjának, akik együtt szeretnék megélni gyermekük születését. Mindenkinek, aki szeretne a lelki támogatáson túl  aktív segítséget adni a kismamának vajúdás és szülés alatt.

Hálás szívvel köszönöm a fotókat Hanik Bogcsának, Hohl Reginának és Hoffmann Brigittának.

Tudnivalók a foglalkozásokról:

Bejelentkezés időpont egyeztetés miatt szükséges! A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a FB-on tájékozódhatsz. Ha feliratkozol hírlevelemre, akkor elsőként értesülhetsz az újdonságokról, csoportos foglalkozások időpontjáról. (havonta, kéthavonta 1 hírlevelet küldök)

Kis Melinda

06-30-9778-321

www.kismelinda.hu

www.hangtal.com

hangtal.com@gmail.com

https://www.facebook.com/hangtalbudapest