Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Hangtál terápia

PETER HESS HANGMASSZÁZS

2008-ban szólítottak meg a hangtálak először. Egy bemutatón találkoztam velük, és amikor meghallottam hangjukat a nagy hangzavarban, már éreztem, és tudtam, hangtálazni szeretnék tanulni. A tálak hívtak magukhoz, és segítették az én életutamat is. Így 2010-ben letettem Peter Hess hangmasszőr és hangterapeuta, Radnai Zsuzsanna Peter Hess magyarországi Akadémia Szemináriumvezető szervezésében.

Tanulásom során intenzíven részesültem hangmasszázs kezelésekben, így saját magamon is megtapasztalhattam annak jótékony, varázslatos hatását. Még most is sokszor meghajtom fejem a hangtálak csodáján, hogy a maga egyszerű nemében milyen hatalmas változásokat, harmonizációt és ellazulást hoznak magukkal egy – egy kezelés során.

HANGMASSZÁZS

Megpihenni és feltöltődni vágyóknak, szülés előtti felkészülésben, sírós, nyugtalan babák esetében, és minden érdeklődőnek, 0-99 éves korig, aki szeretné kipróbálni a hangtálak varázslatos világát. Lágy, biztonságos, és gyengéd módszer, feltölt, ellazít, harmonizál. A várandósság 16. hetétől alkalmazható, majd kisbabádnál is, 6 hetes kortól.

Neked ajánlom:

 • Ha feszült, zaklatott, stresszes vagy (túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)
 • Ha alvási nehézségeid vannak
 • Ha sokszor érzel feszültséget a nyak – és válltájékon
 • Ha fáradt vagy a mindennapok mókuskerekébe ragadtál
 • Ha babát szeretnétek, ám Ő még várat magára, és mindketten egészségesek vagytok
 • Ha az anyai feladatok mellett nem tudod kipihenni magad
 • Ha sokat sírós, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemőt nevelsz
 • Ha kikapcsolni és töltődni szeretnél

GONG

A hagyományok úgy tartják, hogy a gong hangjában fürödni egészséget jelent, de már megérintésük is erőt és boldogságot ad.

A gong hangját univerzális vibrációként, spirituális rezonanciaként definiálták, mely a szervezet öngyógyító folyamatait felébreszti és működésbe hozza, lecsendesíti és megtisztítja az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az univerzális tudattal.

Hangjaiban fürödve az emberek rövid idő alatt megnyugodnak, megszabadulnak a stressztől, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. Minden mentális erőfeszítés, erőlködés nélkül elvezetődnek a meditáció állapotába – a gong „dolgozik” helyettük.

A gong fémből készült, kerek hangszer, mely leggyakrabban rézből vagy bronzból készül, de a nikkel és ezüst, illetve a réz és ón ötvözet is kiváló alapanyagul szolgál.

A gongok legmélyebb hangjai el tudnak lazítani, míg a magasabb hangok fel tudják szabadítani a különböző blokkokat, hogy az energiák szabadon áramolhassanak, s a magas hangok által feltöltődhessünk friss, egészséges energiával. Felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

Hangtál kezelések: 

 1. FINOMHANGOLÓ egyéni hangmasszázs 45 perc
 2. LÉLEKGONDOZÁS, ELAKADÁSOK OLDÁSÁVAL, SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSSEL,  hangmasszázzsal kísérve, szükség esetén, vizualizációval – meditációval, 60 vagy 90 perc
 3. KIS CSOPORTBAN, kis csoportos, 4-5 fős hangtálas relaxáció 60-120 perc
 4. EGYMÁSRA HANGOLÓ, páros hangtálas kezelés, 60 perc
 5. CSAKRAGONDOZÁS hangtálakkal, 60 perc
 6. ANYA – MAGZAT ÖSSZEHANGOLÓ, 60 perc
 7. KAMASZ HANGOLÓ gyermek hangtál kezelés, 45 perc
 8. HANGTÁL CÉGEKNEK, munkáltatóknak, munkavállalóknak
 9. THÉTA HANGTÁL, 120 perc
 10. HANGTÁL KUTYÁKNAK, 20 perc, ajánlott min.4 alkalom
 11. Kiknek ajánlott még…
 12. A tálakról

Az egyéni és a páros hangtál kezeléseket szeretteidnek ajándékba is meg tudod vásárolni, ajándékutalvány formájában, mely a vásárlástól számított 3 hónapig felhasználható.

Ajándékutalvány vásárlása lehetséges személyesen, előre megbeszélt időpontban, vagy előre utalással. A számlázási adatokat, és az ajándékutalványt csak e-mailben történő egyeztetéssel tudom küldeni. ( messenger, viber, sms nem megoldható )

E-mailben történő vásárlás esetén szükségem van a számlázási névre, címre, amire a számlát kiállíthatom, melyet kérek majd a megrendeléskor elküldeni.

A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a https://www.facebook.com/hangtalbudapest tájékozódhatsz.

Cikkek olvasása hangtál témában: http://hangtal.com/category/cikkek/hangtal/

Mielőtt kezelésre jössz, vagy időpontot foglalsz e-mailben, vagy telefonon, kérlek OLVASD EL!

Időpontok lemondása:
Ha nem tudsz eljönni a megbeszélt időpontodra, azt 48 órával előtte kérlek jelezd Nekem! Ha ez nem történik meg, és elfelejted az időpontodat, vagy még sincs kedved eljönni, közbe jön valami, meggondoltad magad, mégsem olyan fontos a kezelés, mert lett helyette más programod, akkor a kezelés díjának 70 %-át kérném átutalni. Ha kisgyermeked van, és aznap reggelre belázasodik, otthon kell maradnod vele, akkor ez természetesen nem érvényes. Ha Te betegszel le aznap reggelre, belázasodsz, köhögsz, vagy hasmenésed lett, akkor sem kell kifizetned a 70 %-ot. Utóbbi két esetben kérlek, jelezd felém. Másoktól veszed el a lehetőséget, ha nem tartod be a megbeszélt időpontokat, és lehet, másnak nagyobb szüksége lenne kezelésre jönni hamarabb, mint ahogy időpontot tudtam adni. Köszönöm, ha ezt tiszteletben tartod.
Érkezési etikett:
Ha túl korán, akár 30-40 perccel korábban érkezel, kérlek, sétálj még egyet a friss levegőn, mert még kezelés folyik. Nem rendelkezem külön váróhelyiséggel, így nem tudlak korábban beengedni. Kezelések folyamatosan vannak, fél órás szünetekkel dolgozom 2 vendég között, amikor is szellőztetek, elpakolok, előkészülök, mosdóba megyek, hogy Téged felfrissült energiákkal tudjalak várni. Kérlek, maximum 5 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezz!

1. FINOMHANGOLÓ egyéni hangmasszázs, 45 perc

Megnyugvás, harmónia, kiegyensúlyozottság, fejlődés. Öntudat, kreativitás, motiváció.

Elengedés – ellazulás.

A hangtálak hangja megérinti legmélyebb bensőnket, a megrezegteti a lelkünket.

A hangtálak segítségével nagyon hamar megtapasztalhatjuk a pihenést és a megnyugvást, ami az ősbizalom állapotát idézi fel bennünk, és ebben az állapotban képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, otthon és a munkahelyen is.

A KEZELÉS

Egy kezelés 35 – 40 percet vesz igénybe, melyet egy bevezető beszélgetés előz meg (kb. plusz 5 perc).

A hangmasszázs kezelés a földön, vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik, ahol a kliens kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során, a masszőr nem érinti közvetlenül a klienst. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: a hangtálakat ruhával fedett testre helyezzük, és gyengéd ütésekkel rezgésbe hozzuk. Először hason fekve, a test hátsó részének kezelése történik (talpak, hát közepe, keresztcsont, lapocka területe, vállak, nyak hátsó része), majd hátra fordulva, az elülső rész következik (has, kismedencei terület, szív területe, csecsemőmirigy, kezek).

Érdemes kényelmes ruházatot, zoknit hozni, (övek, csattok kerülése) van lehetőség átöltözésre.

Milyen időközönként javasolt a kezelés:

Legideálisabb kéthetente, de a havonta történő hangtálazás is csodás rezgésekkel tölti fel a testet.

2. LÉLEKGONDOZÁS, ELAKADÁSOK OLDÁSÁVAL, SEGÍTŐ BESZÉLGETÉSSEL, hangmasszázzsal kísérve, szükség esetén, vizualizációval – meditációval, 60 vagy 90 perc

Egyéni hangtál kezelés előtti beszélgetés az élethelyzetedről, jelenlegi nehézségedről, majd „lelki átfésülés” Oh kártya bevonásával, elakadások oldása Theta Healing és egyéb technikák alkalmazásával.

A megoldás benned van, csak néha kell mindenkinek egy kis segítség, hogy visszataláljunk önmagunkhoz, visszakerüljünk a középpontunkba, és onnan rátekintve a helyzetre, könnyedén megérkezik, kirajzolódik a “hogyan tovább”, vagy a “merre induljak” kérdéseire a válasz.

50 perc belső munka, 40 perc hangtál.

Javasolt egymás után ( kéthetente, havonta) minimum 2-3 kezelés az adott témával kapcsolatosan, de természetesen ez egyén és problémafüggő is.

Negatív gondolatok, hitrendszerek, félelmek, régi és/vagy generációs minták, fogadalmak felismerése, megértése. Elengedése mindezeknek, és annak, amit másoktól átvettél, és minden, mely nem hozzád tartozik, ami már nem szolgál téged. A megbocsájtás erényének beépítése. Elindulni a „szívből élni, szívből teremteni” új életfilozófia felé.

Belső munkát végzünk, OH kártyával is dolgozunk, mely segít a tudattalanban lévő blokkokat, hitrendszereket felszínre hozni. Továbbá fejleszti az intuíciót, önismeretet, és a kommunikációt. A kártyák segítségével egy belső utazásra indulhatunk, ahol rátalálunk megoldatlan konfliktusainkra, meg nem élt, vagy elfojtott érzelmeinkre, és problémáink megoldására.

A Theta Healing technika lehetővé teszi a test-, a lélek- és a szellem fejlődését, tudatalatti korlátozó hiedelmeink elengedését, életünk támogató gondolatokkal való megélését, pozitív irányú fejlődést, változást, vágyaink, céljaink megélését.

A gongok támogatják a belső tisztulást, a hangtálak pedig elsimítanak minden bennünk lévő feszültséget, segítik az elengedést, töltenek, és harmonizálnak. Visszahelyeznek a középpontodba, hogy újra és folyamatosan összekapcsolódj Önmagaddal, Isteni részeddel, így emelik rezgésszintedet.

A hangtálazás előtt, a Párkapcsolati, Moreno, Stessz, vagy az Általános Oh kártyákat hívom segítségül az összegzéshez.

OH Kártya

Eredetileg Ely Raman festőművész nevéhez fűződik a kártya. Pszichológusok felfedezték, hogy terápiás jelleggel is használhatják. Szavakat társítottak a képekhez, így létrehozva, 7700 kombinációt. Képek, szavak, és a terapeuta célzott kérdései fejlesztik az inmaginációt. A kártyák segítenek, hogy érzelmeinket megfogalmazhassuk, és szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudatalattink működéséről. Az Oh nem más, mint utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért.

Bővebb info a kártyákról: http://www.oh-kartya.hu

3. KIS CSOPORTBAN, kis csoportos, 4-5 fős hangtálas relaxáció 60-120 perc

Csoportban dolgozunk, együtt, de mégis külön. Megtartó, biztonságos közegben élvezzük a csoport támogató erejét. Egyéni belső munkát, vagy csoportos együtt munkát folytatunk a meditáció témájával kapcsolatosan, rezgésünket emeljük.

Ha egymás között megosztásra kerül a belső munkánk, akkor a sorsközösség támogató ereje felerősödik, és ez még inkább pozitív gyógyító faktorként érvényesül. Mindezt a feltétel nélküli szeretet terében.

4. EGYMÁSRA HANGOLÓ, páros hangtál kezelés, 60 perc

Pároddal, szülőddel, gyermekeddel együtt, közösen próbálhatjátok ki a hangtálak csodálatos hatását, megtapasztalhatjátok rezgését, és hangját.

Egyszerre történik két ember kezelése, az ő energiáik is egymásra hangolódnak. Oldódnak a közöttük lévő feszültségek, diszharmonikus állapotok. A kezelés hozzásegíti őket ahhoz, hogy javuljon, még jobbá, szeretetteljesebbé váljon kapcsolatuk.

Szülő-gyermek, párkapcsolat, munkahelyi kapcsolatok, barátságok harmonizálására.

5. CSAKRAGONDOZÁS hangtálakkal, 60 perc

Tartsd tisztán csakráidat, légzéssel vizualizációval és a hangtálak hangjával, rezgésével.  Érdemes őket rendszeresen tisztítani és energiával feltölteni, így elkerülhetőek a testi vagy lelki szintű megbetegedések. Vezetett csakratisztítás, hangtállal kísérve.

Annak érdekében, hogy a testünk optimálisan működjön, mindegyik csakrának kiegyensúlyozottnak kell lenni, lehetővé téve, hogy az energiák zavartalanul áramoljanak a testünkön keresztül. Lelki összhang hiányában csakráink rezgésszáma megváltozik, túlpörögnek, vagy lelassulnak. Ha az egyik energetikai központban zavar támad, akkor a többi sem tud helyesen működni. Ezért fontos, hogy rendszeres csakratisztításssal, és feltöltéssel az energia áramlását visszaállítsuk.

6. ANYA-MAGZAT ÖSSZEHANGOLÓ, 60 perc

Speciális testhelyzetekben, speciális kezelési technikákkal, ahol mindent a kismama és a baba igénye határoz meg, várandóssági héthez igazítva. A várandós hangtál kezelés része a kapcsolatfelvétel és beszélgetés a magzattal, kellemes hangtálas relaxációval kísérve.

Várandós hangtálazáskor a baba is aktív részese a folyamatnak. A kezelés elején Édesanyja felkéri Őt, tartson vele. Ez egy ráhangolódó vizualizációval kezdődik, melyet a hangtálak hangjai kísérnek. A magzatok, Édesanyjuk pocakjában végig részesei a hangtálak hangjának és rezgéseinek, és ezt a mozgásukkal vagy éppen mozdulatlanságukkal ki is fejezik.

Rohanó világban élünk. Engedjük meg magunknak várandósan, hogy megteremtsük azokat az időket, perceket, amikor csak befelé, a pocaklakó felé fordulunk, figyelünk. Várandósság alatt számtalan kérdés, aggódás, szülés körüli félelmek, őseinktől hozott hitrendszerek jöhetnek felszínre. A hangtál kezelések mellett lehetőség van ezek megbeszélésére, oldására, feldolgozására. A hangtálak segítenek ezeket elsimítani, oldódásukban részt venni, a belső munka mellett.

7. KAMASZ HANGOLÓ gyermek hangtál kezelés, 45 perc

Elsősorban iskolás korú gyermekeknek javasolom, különösen a kiskamasz, serdülő gyermekeknél, de  kisebb kor sem kizáró ok. A tálak segíteni tudnak szorongás oldásában, stressz és feszültség levezetésben, ami főleg az iskolás korú gyermekeket terheli meg elsősorban.

A kezelés hatására gyermek felszabadultabb, derűsebb, nyugodtabb lesz, csökken a szorongása, könnyebben, jobban, hatékonyabban fog tudni tanulni, javulhatnak családi- és társas kapcsolatai, erősödik önbizalma.

8. HANGTÁL CÉGEKNEK, munkáltatóknak, munkavállalóknak

Cégvezetőknek, team leaderek-nek, supervisor-oknak, csapatépítésre, teljesítményorientált munkaadóknak ajánlom, akiknél fontos a dolgozók munka teljesítménye, , soft skill készségei, testi – lelki egészsége. Egyéni, vagy csoportos formában.

Ideálisan alkalmazható munkahelyi rekreációs helységben. Nem csak a mindenki által ismert stressz oldó, relaxációs lehetőségként, hanem a direkt és indirekt stressz oldáson túl a résztvevők kapcsolatba kerülhetnek kreativitásukkal, felfedezhetnek magukban szunnyadó képességeket, fejleszthetik önismeretüket, flexibilitásukat, kommunikációs készségüket, növelve mindezzel önbecsülésüket és munkahelyi hatékonyságukat.

A módszer alapja a keleti kultúrából származó hang- és rezgésterápia, ami tökéletesen beilleszthető a nyugati kultúra rohanó világába. Hiszen már egy 30 perces hangtálas relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítségével nagyon hamar a pihenés és a megnyugvás állapotába kerülhetünk, ami az ősbizalom állapotát idézi, és ebben képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a munkahelyünkön.

Ázsiában már számos nagyvállalatnál jelen van a menedzserek irodájában a hangtál. Gyakran használják fontos üzleti megbeszélések előtt, hogy figyelmük fókuszáltabb legyen, és sikeres tárgyalásokat bonyolíthassanak le.

Javul a munkavállalók szellemi, testi, és érzelmi élete. Napjainkban állandósulni látszik a rohanás, harc az idővel, folyamatos stressz helyzetek, örökös készenléti állapot, túlhajszoltság, és a kevés pihenés. Rendszeres hangmasszázs hatására kevesebb kellemetlenséget okoznak a munkahelyi stresszhelyzetek által kiváltott jelenségek, mint a kimerültség, álmatlanság, dekoncentráltság, fáradékonyság.

A rendszeres hangtálazás hatása a dolgozókra:

 • nő a munkahelyi produktivitás
 • csökken a táppénzen töltött napok száma
 • erősödik a közösség, a csapatszellem
 • oldódik a stressz, csökken a szorongás és a félelem
 • javul a munkához való hozzáállás
 • nő a dolgozó teherbíró képessége, és hatékonysága
 • kiegyensúlyozottabb emberek

Tapasztalataim a céges hangtálazás során:

15 év gyógyszeripari háttér, 2 év mentálhigiénés csapatgondozás – orvos látogatóként naponta gyakoroltam az igény szerinti profitorientált eladást. Ez idő alatt, 2 évig a sales csapat mentálhigiénés trénre voltam, melynek során „selfness előadásokkal” segítettem a csapat pozitív szemléletének kialakulását, megtartását, segítettem az egyének önfejlesztését, önismeretének előmozdítását, belső értékeikre való rávilágítást. Ennek egyik eredménye volt, hogy a nyári időszakban rekord eladások születtek országos szinten. Éves viszonylatban pedig, visszatekintve az elmúlt évekre, lényegesen lecsökkent a táppénzen töltött napok száma a csapat dolgozói körében. Meggyőződésem, hogy egy cég jövőbeli fejlődésének és profitabilitásának kulcstényezője, a szakmai ismeret és a munkához szükséges alapvető kompetenciákon kívül maga a személyiség (önismeret, önfejlesztés), és az érzelmi intelligencia. Ez utóbbi kettő, az élet minden területére kihat, és nagyban befolyásolja sikerünket.
Hangtálazással egybekötött „munkahelyi selfness” előadásaimban olyan témákat érintettem, mint pl. a félelem, tudatos élet, pozitív gondolkodás, betegségek lelki háttere, a sikeres látogató titka. Mindezeket úgy építetem fel, hogy a cég érdekeit képviselje, átültetve a mindennapi munkába. Az ezt követő 20 perces hangtálas meditáció pedig segített az előadáson elhangzottak személyiségbe való integrálását. Hiszen a cél az volt, hogy, kreativitásunkat megélve, szívből-élvezettel dolgozni, másoknak igény szerint eladni, profitot növelni, pozitívan szemlélni a világot, sikeresnek lenni, önmegvalósítani.

Ajánlott hangtál csomag:

 • Kb. 30 perces Power Point előadás a hangtálak világáról, rövid történetiség, jelenlegi felhasználási területek, hatásuk, mire jó a hangtálazás, hogyan hat a testünkre, lelkünkre.
 • A hangtálak kipróbálása a gyakorlatban, kb. 30 perc hangtálas relaxáció.

Az időtartalom és az ár megegyezés függvénye.


9. THÉTA-HANGTÁL, 120 perc

„Amikor megszólaltatom az ütővel a tálakat, hihetetlen nyugalom tölt el. Még egy ütés, még egy, és kint marad a külvilág. Nincs múlt, jövő, csak a jelen, csak a most. Csak a rezgések és a hangok vannak. Rezgések, melyek elindulnak a tálakból, és szétáradnak a testedben. Lassan feltöltik tested minden egyes porcikáját, eljutnak az összes szervedig, egészen a sejtekig. Közben pedig, csodával határos módon, a tudat kikapcsol, a gondolatok lecsendesednek, megnyugszol, átadod magad a valahonnan ismerős biztonságot nyújtó hangoknak.” A normál Béta hullámokból, melyben a mindennapjainkat éljük, megérkeztél az Alfa állapotba. Megszűnik minden készenléti és stressz állapot. Megtörténik az elengedés, és a teljes lazítás. Ennek következtében szerotonin és az endorfin szabadul fel a testben, amit öröm és boldogságérzet követ. Oldódnak a félelmek, és a szorongások.

A Théta – hangtál kezelések során először a hangtálakat hívom segítségül, hogy lelked megnyugodjon, lecsituljon az egód, beburkolva a hangoktól, védelemben legyen. Majd, mikor sikerült ezt az állapotot elérni, mintegy megágyazva a Thetának, akkor kezdődhet el a munka, a hozott témáddal kapcsolatban.

Kinek ajánlott:

 • Akik egy adott problémával jönnek, hogy konkrétan arra dolgozzunk
 • Nagyon zaklatott, stresszes állapotban lévőknek, egy – egy stresszes nap után hozzám érkező klienseknek
 • Azoknak, akik nehezen tudnak megnyílni, mégis változtatni szeretnének életükön
 • Akik nehezen tudnak meditálni, mert mindig van valami a gondolataikban, ami foglalkoztatja Őket

10. HANGTÁL KUTYÁKNAK, 20 perc, min.4 alkalom

Tradicionális hangmasszázs állatoknak

Hangtál kezelések kutyáknak, macskáknak, kisállatoknak

Egy olyan egészségtámogató módszer, mely a test egészét támogatja, mellyel a szervezet öngyógyító folyamatait erősítjük, serkentjük.

A kulcsszó a víz. Egészséges szervezetben a test egésze szabályos ritmusban rezeg. Sérülések, betegségek esetén a szervek elvesztik ezt a szabályos ritmust. A zengőtálakkal a szervezet egészséges rezgését adjuk vissza, melyek a sejtek a víztartalmuknál fogva nagyon könnyen felvesznek. A rezgések a vizen keresztül hatnak. Az állatok szervezetében levő víz átveszi a tálakból érkező rezgéseket, és szétterjednek a testben, segítik az útjukba kerülő blokkok oldását, és beindítják, valamint támogatják a szervezet öngyógyító folyamatainak működését. Mindeközben egy relaxált állapotot hoznak létre az állatnál, melyben oldódik a stressz erősödik az immunrendszer.

A hangmasszázs során a gyengéd rezgések finoman stimulálják a sejteket. Az állatoknál végzett hangtálas munka nagyon hatékony regenerációs és relaxációs módszer, mely biztosítja az egészséges egyensúlyt.

A cél az, hogy stimuláljuk és aktiváljuk a szervezet öngyógyító képességét, ezáltal segítjük a sérült, fertőzéstől, esetleg stressztől terhelt, vagy immunhiányos állapotok leküzdését.

Továbbá a hangtálak által végzett hangmasszázs:

 • hozzájárul az idős állat életminőség javulásához
 • csökkenti a krónikus izom-és ízületi fájdalommal járó eseteket
 • segíti a műtét és sérülések utáni gyorsabb regenerációt
 • elősegíti, hogy kevesebb gyógyszerre legyen szükségük
 • egyes műtétek elkerülhetővé válnak általa
 • elősegíti a koncentrációt, az önbizalmat és a motivációt

Jól lehet alkalmazni még:

 • stresszes helyzetek
 • feszült és nyugtalan viselkedés
 • szorongás (menhelyről hozott kutyus)
 • fizikai és mentális blokkok esetében

Érvényes szabály, hogy legalább 4-5 alkalom szükséges ahhoz, hogy lássuk, elindult-e valamilyen pozitív folyamat.

Vannak azonban ellenjavallatok, melyek a következők:

 • epilepszia
 • vemhesség
 • trombózis
 • pacemaker
 • folyamatban levő kemoterápiás vagy sugárterápiás kezelés
 • szívférgesség jelenléte a szervezetben (akár élő, akár elpusztult)
 • vízfejűség

Műtétek után általában a varratszedésig érdemes várni az első hangmasszázs alkalmazásával.

Kemoterápiás kezelés alatt, illetve utána 2 – 3 hétig  nem ajánlott.

Amiért állatoknál könnyebb alkalmazni magát a módszert:

„ Állatoknál az energia csatornák gátjainak felszabadítása, az energia áramlás, öngyógyító mechanizmusok beindítása a zengőtálak segítségével nagyobb hatásfokú, mint sok embernél, hiszen az állatok tiszta lelkükkel nem állítanak maguknak/magukban gátakat a természet, az univerzum energiáinak.”

Antalffy Judit: Tradicionális tibeti hangmasszázs állatoknak

Az állatoknál sokkal gyorsabban, akár már első alkalommal észre lehet venni valamilyen kisebb mértékű javulást. Az állatok érzik, ha valami jólesik, jót tesz nekik, elfogadják, és beépítik azt.

Utószó:

A Tradicionális hangmasszázs állatoknak egy holisztikus módszer, mely nem helyettesíti az állatorvosi kezelést, ellátást, konzultációt. A módszer és a hangmasszázst végző kezelő nem állít fel diagnózist, és nem kezel betegségeket, ezeket az állatorvosra bízza. Viszont az állatorvossal konzultálva, jól lehet alkalmazni az orvos által javasolt gyógyszeres és egyéb kezelések mellé kiegészítésként, valamint egészséges állatokon önnálló, preventív, azaz megelőző kezelésként, az egészség fenntartására, annak támogatására, az energia rendszer egyensúlyban tartására.

A teljesség igénye nélkül, néhány példa az eddigi tapasztalatokról, mely esetben segítettek a hangtálak állatoknál:

 • Időskori csípőízület kopás
 • Vállízület sérülés, rándulás
 • Térdízületi sérülés, szalagszakadás
 • Daganatos megbetegedések, áttétek
 • Fül problémák, gyulladás
 • Szemészeti problémák, szaruhártya fekély, műlencse beültetés, látás visszanyerése
 • Gerincsérülések, sérvek, és ennek következtében kialakult részleges bénulások
 • Gyomor és bélrendszeri fertőzések
 • Vese problémák, kezdődő veseelégtelenség
 • Sokízületi gyulladás
 • Szív és keringési problémák
 • Hasnyálmirigy elégtelenség
 • Májnagyobbodás
 • Pollen allergia
 • Lovaknál, kolicára való hajlam megléte esetén, kolica megelőzésére

12. Kiknek ajánlom még…

Felnőtteknek testi szinten:

 • alvászavarok
 • emésztési problémák
 • fejfájás
 • nyak – és vállfeszültségek
 • vérnyomás rendellenességei
 • stressz kezelés – „menedzserbetegség” (pl.: túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)

Felnőtteknek lelki szinten:

 • szorongások oldása
 • tudatosabbá válás elősegítése
 • mentális és fizikai kimerültség (Gyesen lévő anyukák nehézségeinek kezelése, energiával való feltöltése, hogy a kezelés után újult erővel tudják folytatni a gyermek körüli teendőket, sokat dolgozó egyéneknek)
 • meditáció kísérése hangtállal

Várandósoknak

 • segít a szülésre való felkészülésben

Csecsemőknek, édesanyáknak:

 • anya – gyermek kapcsolat harmonizálása ( pl.: anyaságtudat, anyaszerep kialakulásának elősegítése, főleg császármetszéssel szült anyák esetében)
 • sokat síró, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemők esetében megnyugtatásra
 • hiperaktív, keveset alvó csecsemők, gyermekek
 • szorongás oldása (pl.: folyamatos megfelelni vágyás kényszere, óvodai beszoktatás miatti szorongás mind anyánál, mind gyermeknél)

Ellenjavallatok:

 • epilepszia, vagy az arra való hajlam
 • beépített szívritmus szabályozó készülék
 • acut gyulladásos folyamatok a testben
 • műtét utáni 6 hét
 • láz, lázas állapotok
 • epekő, vesekő
 • a várandósság első 12 hete
 • fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről

 

13. A tálakról

Történetiség

Az első feljegyzések,  I.e. 3. évezredből származnak, melyben az áll,  hogy  a hangtál, fémből készült hangadó eszköz. Gyógyításra használták, szakrális szertartások, meditációk eszköze volt, élelmet is tároltak benne, valamint beavatások, titkos vallási rituálék eszközeként írták le használatát.

Buddhista kolostoroktól kevés feljegyzések vannak, mert titok övezi a használatát, ezzel elkerülve azt, hogy méltatlanok kezébe ne kerüljön.  Fémből készült hangadó eszközként írták le.  Zengő tálnak, éneklő tálnak is hívták. Tárolóeszköz is volt, magvakat vagy olajat tartottak benne, ha épp nem volt orvosi szolgálatban.

Ősi elixír alapján, mérettől függően 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egyetlen tárgy elkészítésén. A Himalája lejtőin a kovácsok imádság mellett, csapatmunkában, hosszú órák alatt, kizárólag kézműves technikával készítik a hangtálakat.

A módszer modern kori, a nyugati világban elterjedt formáját Peter Hess német fizikus alakította ki, aki a nyolcvanas években. Nepálban és Tibetben tanulmányozta a keleti kultúrák hangokról és rezgésekről szóló elméleteit és gyakorlatait.

A kezelést találóan hangmasszázsnak hívják, ami tökéletesen fedi a kúra lényegét.

A hanghullámok erejét kiválóan érzékelteti, ha vizet töltenek a tálba, és úgy szólaltatják meg őket: ilyenkor a tálban lévő folyadék fantasztikus táncba kezd. Mivel az emberi test 70%-a víz, a szervezet nagyszerű vezető közege az éneklő tál keltette hanghullámoknak: a vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben.

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai. A hangok feldolgozása a testben egy összetett folyamat, mely egyszerre pszichés és fizikai természetű. A hangmasszázs, egy holisztikus módszer, mely egyszerre szólítja meg a testet és a lelket.

A hangtálak hangjai stimulálásaként a test endorfint kezd el termelni, melynek hatására javul a hangulat, csillapodik a fájdalom. A stressz hormonok koncentrációja csökken, melynek következtében alacsonyabb lesz a vérnyomás, és a szívfrekvencia, csökken a pulzusszám és a légzésszám is.

A hangtálak hatásai testünkre, lelkünkre:

 • Elindítja testünkben az öngyógyító folyamatokat. Harmonizál, megnyugtat
 • Feltölt egészséges energiával, amitől jobb lesz az általános
 • közérzetünk, nő a tűrőképességünk, a mindennapi életben adódó megpróbáltatások során könnyebben meg tudjuk őrizni egyensúlyi állapotunkat.
 • Ellazultságot eredményez, és a tálakkal való kapcsolat során megtapasztalható az
  ősbizalom állapot, amit utoljára a magzati korban élhettünk át, édesanyánk hasában.
 • Megkönnyíti az elengedést, és hozzájárul az egészség támogatásához, regenerál, vitalizál.

Vizsgálatok támasztják alá, hogy napi 20 perc relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítenek nagyon hamar, olyan állapotba kerülni, ami az ősbizalom állapotát idézi meg, és ebben az állapotban képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a mindennapi életben.

A tálak jellegzetességei

A hangtál az egyik legismertebb hangterápiás eszköz. Fémből készült hangadó eszköz, melyet a keleti és most már a nyugati (alternatív) gyógyászatban is használnak. A különböző típusok közös jellemzője, hogy megszólaltatva, felharmonikusokban gazdag hangzásával a testre és a lélekre egyaránt hatással van. Energetizál, harmonizál, relaxál.

Az ACAMA és a PETER HESS KLANGSCHALE védjeggyel ellátott (melyeket a kezelések során használok) hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készítik, melyek összetétele hatással van a rezgés minőségére, és a hangzásra. Ősi elixír alapján, mérettől függően 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egyetlen tárgy elkészítésén.

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE medence tál

Mély hangjával elsősorban a medence területét szólítja meg.

Hangtartománya: kb.100-1000Hz között mozog.

Kismedence tál súlya: kb.1500 gr

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE ízülettál

Nagyon széles a hang spektruma.

Fő hangtartománya 100-2800 Hz között van.

Súlya: 900-1000 gr.

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE szívtál

Hangja különösen tiszta és magas.

Hangtartománya 200-1200 Hz-es frekvenciatartományt mutat.

Súlya: kis szívtál: 600-650 gr.

Nagy szívtál: kb.1300 gr.

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE fejtál

Igen tiszta és intenzív hangvolumennel rendelkezik.

A Peter Hess megbízásából előállított Peter Hess termékek®; minőségi hangtálak a terápiás munkához.

A tradicionális 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak. Ezek a következők: cink (feszült állapotok ellen hat), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások ellen), és pirit (a tüdőt erősíti). Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, – mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát. Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciálásban kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.

A hangtálak alapanyagában fellelhető fémek mindegyike egy – egy bolygóhoz, vagy égitesthez rendelhető, s a hangjuk megtestesíti az adott bolygó vagy égitest energiáját. A 7 fém, ami a hangtálak alapanyagát képezi, a tökéletesedés útját, az anyag, a lélek megtisztítását is jelenti.

Mely fémek mely bolygókhoz kapcsolódnak, és azok a bolygók milyen energiákat jelenítenek meg:

ARANY

Az aranyhoz kapcsolódó égitest a Nap. Ereje jeleníti meg az Isteni erőt, a lélek világosságát, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

EZÜST

Az ezüsthöz kapcsolódó égitest a Hold. Jelképezi az időt, a fejlődést a lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a mozgást a megújulást.

HIGANY

A higanyhoz kapcsolódó bolygó a Merkúr. A Merkúr hidat képez az isteni és az emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

RÉZ

A rézhez kapcsolódó bolygó a Vénusz. A Vénusz megnyilvánul a teremtés minden fokán. Megjeleníti a kreativitást, művészetet, szépséget, szerelmet, szexualitást.

VAS

A vashoz kapcsolódó bolygó a Mars. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát, a megtermékenyítő erőt.

ÓN

Az Ónhoz kapcsolódó bolygó a Jupiter. A naprendszer legnagyobb méretű és tömegű bolygólya. Ereje megtestesíti a szellem erjét. Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus kapcsolatot, a kozmikus látást.

ÓLOM

Az Ólomhoz kapcsolódó bolygó a Szaturnusz. A materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáit jeleníti meg, mely mind lelki, mind szellemi és földi szinten megnyilvánul.

 Cikkek olvasása hangtál témában: http://hangtal.com/category/cikkek/hangtal/

Hálás szívvel köszönöm a fotókat Hanik Bogcsának, Hohl Reginának, és Hoffmann Brigittának.

Tudnivalók a foglalkozásokról:

Bejelentkezés időpont egyeztetés miatt szükséges! A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a FB-on tájékozódhatsz. Ha feliratkozol hírlevelemre, akkor elsőként értesülhetsz az újdonságokról, csoportos foglalkozások időpontjáról. (havonta, kéthavonta 1 hírlevelet küldök)

Kis Melinda

06-30-9778-321

www.kismelinda.hu

www.hangtal.com

hangtal.com@gmail.com

https://www.facebook.com/hangtalbudapest