Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Hangtál terápia

PETER HESS HANGMASSZÁZS

2008-ban szólítottak meg a hangtálak először. Egy bemutatón találkoztam velük, és amikor meghallottam hangjukat a nagy hangzavarban, már éreztem, és tudtam, hangtálazni szeretnék tanulni. A tálak hívtak magukhoz, és segítették az én életutamat is. Így 2010-ben letettem Peter Hess hangmasszőr és hangterapeuta, Radnai Zsuzsanna Peter Hess magyarországi Akadémia Szemináriumvezető szervezésében

Tanulásom során intenzíven részesültem hangmasszázs kezelésekben, így saját magamon is megtapasztalhattam annak jótékony, varázslatos hatását. Még most is sokszor meghajtom fejem a hangtálak csodáján, hogy a maga egyszerű nemében milyen hatalmas változásokat, harmonizációt és ellazulást hoznak magukkal egy – egy kezelés során.

 

HANGMASSZÁZS

Megpihenni és feltöltődni vágyóknak, szülés előtti felkészülésben, sírós, nyugtalan babák esetében, és minden érdeklődőnek, 0-99 éves korig, aki szeretné kipróbálni a hangtálak varázslatos világát. Lágy, biztonságos, és gyengéd módszer, feltölt, ellazít, harmonizál. A várandósság 12. hetétől alkalmazható, majd kisbabádnál is, 6 hetes kortól.

Neked ajánlom:

 • Ha feszült, zaklatott, stresszes vagy (túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)
 • Ha alvási nehézségeid vannak
 • Ha sokszor érzel feszültséget a nyak – és válltájékon
 • Ha fáradt vagy a mindennapok mókuskerekébe ragadtál
 • Ha babát szeretnétek, ám Ő még várat magára, és mindketten egészségesek vagytok
 • Ha az anyai feladatok mellett nem tudod kipihenni magad
 • Ha sokat sírós, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemőt nevelsz
 • Ha kikapcsolni és töltődni szeretnél

 

GONG

A hagyományok úgy tartják, hogy a gong hangjában fürödni egészséget jelent, de már megérintésük is erőt és boldogságot ad.

A gong hangját univerzális vibrációként, spirituális rezonanciaként definiálták, mely a szervezet öngyógyító folyamatait felébreszti és működésbe hozza, lecsendesíti és megtisztítja az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az univerzális tudattal.

Hangjaiban fürödve az emberek rövid idő alatt megnyugodnak, megszabadulnak a stressztől, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. Minden mentális erőfeszítés, erőlködés nélkül elvezetődnek a meditáció állapotába – a gong „dolgozik” helyettük.

A gong fémből készült, kerek hangszer, mely leggyakrabban rézből vagy bronzból készül, de a nikkel és ezüst, illetve a réz és ón ötvözet is kiváló alapanyagul szolgál.

A gongok legmélyebb hangjai el tudnak lazítani, míg a magasabb hangok fel tudják szabadítani a különböző blokkokat, hogy az energiák szabadon áramolhassanak, s a magas hangok által feltöltődhessünk friss, egészséges energiával. Felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

 

 

Hangtál kezelések: 

 1. Egyéni hangmasszázs
 2. Egyéni hangmasszázs segítő beszélgetéssel
 3. Csoportos hangtálas meditáció
 4. Páros hangtálas kezelés
 5. Hangtál cégeknek
 6. Théta – hangtál
 7. Gyermek hangtál kezelés
 8. Hangtál terápia várandósoknak
 9. Kiknek ajánlott még…
 10. A tálakról

 

 

A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a https://www.facebook.com/hangtalbudapest tájékozódhatsz.

 

 1. Egyéni hangmasszázs

Megnyugvás, harmónia, kiegyensúlyozottság, fejlődés. Öntudat, kreativitás, motiváció.

Elengedés – ellazulás.

A hangtálak hangja megérinti legmélyebb bensőnket, a megrezegteti a lelkünket.

 

 

A KEZELÉS

Egy kezelés 40 percet vesz igénybe, melyet egy bevezető beszélgetés előz meg (kb. plusz 10-15 perc).

A hangmasszázs kezelés a földön, vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik, ahol a kliens kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során, a masszőr nem érinti közvetlenül a klienst. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: a hangtálakat ruhával fedett testre helyezzük, és gyengéd ütésekkel rezgésbe hozzuk. Először hason fekve, a test hátsó részének kezelése történik (talpak, hát közepe, keresztcsont, lapocka területe, vállak, nyak hátsó része), majd hátra fordulva, az elülső rész következik (has, kismedencei terület, szív területe, csecsemőmirigy, kezek).

Érdemes kényelmes ruházatot, zoknit hozni, (övek, csattok kerülése) van lehetőség átöltözésre.

Milyen időközönként javasolt a kezelés:

Legideálisabb hetente, de kéthetente, havonta történő hangtálazás is csodás rezgésekkel tölti fel a testet.

 

2. Egyéni hangmasszázs segítő beszélgetéssel

Egyéni hangtál kezelés előtti beszélgetés az élethelyzetedről, jelenlegi nehézségedről, majd „lelki átfésülés” Oh kártya segítségével.

Helyzeted átbeszélésében nyújtok Neked segítséget, hogy más megközelítésből is ránézhess problémádra, érzelmi töltet nélkül láthasd miben vagy, tiszta képet kapj róla.  Több oldalról meg lehet vizsgálni az érzéseidet, melyek az adott problémában, élethelyzetedben jelen vannak. Vagy egyszerűen csak szeretnéd elmondani valakinek, arra van szükséged, hogy meghallgassanak, és kibeszélhesd magadból a problémádat.

Ez a kezelés kb. másfél órás.

A hangtálazás után, Párkapcsolati, Stessz, vagy az Általános Oh kártyákat hívom segítségül az összegzéshez.

OH Kártya

Eredetileg Ely Raman festőművész nevéhez fűződik a kártya. Pszichológusok felfedezték, hogy terápiás jelleggel is használhatják. Szavakat társítottak a képekhez, így létrehozva, 7700 kombinációt. Képek, szavak, és a terapeuta célzott kérdései fejlesztik az inmaginációt. A kártyák segítenek, hogy érzelmeinket megfogalmazhassuk, és szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudatalattink működéséről. Az Oh nem más, mint utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért.

Bővebb info a kártyákról: http://www.oh-kartya.hu/

 

3. Csoportos hangtálas meditáció

Csoportban dolgozunk, együtt, de mégis külön. Megtartó, biztonságos közegben élvezzük a csoport támogató erejét. Egyéni belső munkát, vagy csoportos együtt munkát folytatunk a meditáció témájával kapcsolatosan, rezgésünket emeljük.

Ha egymás között megosztásra kerül a belső munkánk, akkor a sorsközösség támogató ereje felerősödik, és ez még inkább pozitív gyógyító faktorként érvényesül. Mindezt a feltétel nélküli szeretet terében.

 

4. Páros hangtálas kezelés

Pároddal, szülőddel, gyermekeddel együtt, közösen próbálhatjátok ki a hangtálak csodálatos hatását, megtapasztalhatjátok rezgését, és hangját.

Egyszerre történik két ember kezelése, az ő energiáik is egymásra hangolódnak. Oldódnak a közöttük lévő feszültségek, diszharmonikus állapotok. A kezelés hozzásegíti őket ahhoz, hogy javuljon, még jobbá, szeretetteljesebbé váljon kapcsolatuk.

Szülő-gyermek, párkapcsolat, munkahelyi kapcsolatok, barátságok harmonizálására.

 

5. Hangtál cégeknek

Cégvezetőknek, teljesítményorientált munkaadóknak ajánlom, akiknél fontos a dolgozók emberi értékei, testi – lelki egészsége. Alapja a keleti kultúrából származó hang- és rezgésterápia, ami tökéletesen beilleszthető a nyugati kultúra rohanó világába. Hiszen már egy 20 perces hangtálas relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítenek nagyon hamar, a pihenés és a megnyugvás állapotába kerülni, ami az ősbizalom állapotát idézi meg, és ebben képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a mindennapi életben.

Ázsiában már számos nagyvállalatnál jelen van a menedzserek irodájában a hangtál. Gyakran használják fontos üzleti megbeszélések előtt, hogy figyelmük fokuszáltabb legyen, és sikeres tárgyalásokat bonyolíthassanak le.

Javul a munkavállalók szellemi, testi, és érzelmi élete. Napjainkban állandósulni látszik a rohanás, harc az idővel, folyamatos stressz helyzetek, örökös készenléti állapot, túlhajszoltság, és a kevés pihenés. Rendszeres hangmasszázs hatására kevesebb kellemetlenséget okoznak a munkahelyi stresszhelyzetek által kiváltott jelenségek, mint a kimerültség, álmatlanság, dekoncentráltság, fáradékonyság.

 

A rendszeres hangtálazás hatása a dolgozókra:

 • nő a munkahelyi produktivitás
 • csökken a táppénzen töltött napok száma
 • erősödik a közösség, a csapatszellem
 • oldódik a stressz, csökken a szorongás és a félelem
 • javul a munkához való hozzáállás
 • nő a dolgozó teherbíró képessége, és hatékonysága
 • kiegyensúlyozottabb emberek


6. Théta – hangtál

„Amikor megszólaltatom az ütővel a tálakat, hihetetlen nyugalom tölt el. Még egy ütés, még egy, és kint marad a külvilág. Nincs múlt, jövő, csak a jelen, csak a most. Csak a rezgések és a hangok vannak. Rezgések, melyek elindulnak a tálakból, és szétáradnak a testedben. Lassan feltöltik tested minden egyes porcikáját, eljutnak az összes szervedig, egészen a sejtekig. Közben pedig, csodával határos módon, a tudat kikapcsol, a gondolatok lecsendesednek, megnyugszol, átadod magad a valahonnan ismerős biztonságot nyújtó hangoknak.” A normál Béta hullámokból, melyben a mindennapjainkat éljük, megérkeztél az Alfa állapotba. Megszűnik minden készenléti és stressz állapot. Megtörténik az elengedés, és a teljes lazítás. Ennek következtében szerotonin és az endorfin szabadul fel a testben, amit öröm és boldogságérzet követ. Oldódnak a félelmek, és a szorongások.

A Théta – hangtál kezelések során először a hangtálakat hívom segítségül, hogy lelked megnyugodjon, lecsituljon az egód, beburkolva a hangoktól, védelemben legyen. Majd, mikor sikerült ezt az állapotot elérni, mintegy megágyazva a Thetának, akkor kezdődhet el a munka, a hozott témáddal kapcsolatban.

A théta – hangtál kezelés két órát vesz igénybe.

 

Kinek ajánlott:

 • Akik egy adott problémával jönnek, hogy konkrétan arra dolgozzunk
 • Nagyon zaklatott, stresszes állapotban lévőknek, egy – egy stresszes nap után hozzám érkező klienseknek
 • Azoknak, akik nehezen tudnak megnyílni, mégis változtatni szeretnének életükön
 • Akik nehezen tudnak meditálni, mert mindig van valami a gondolataikban, ami foglalkoztatja Őket

 

 7.  Gyermek hangtál

Elsősorban iskolás korú gyermekeknek javasolom,de  kisebb kor sem kizáró ok. A tálak segíteni tudnak szorongás oldásában, stressz és feszültség levezetésben, ami főleg az iskolás korú gyermekeket terheli meg elsősorban.

A kezelés hatására gyermek felszabadultabb, derűsebb, nyugodtabb lesz, könnyebben, jobban, hatékonyabban fog tudni tanulni, javulhatnak családi- és társas kapcsolatai, erősödhet önbizalma.

 

8. Hangtál terápia várandósoknak

Speciális testhelyzetekben, speciális kezelési technikákkal, ahol mindent a kismama és a baba igénye határoz meg, várandóssági héthez igazítva. A várandós hangtál kezelés része a kapcsolatfelvétel és beszélgetés a magzattal, kellemes hangtálas relaxációval kísérve.

 

9. Kiknek ajánlom még…

Felnőtteknek testi szinten:

 • alvászavarok
 • emésztési problémák
 • fejfájás
 • nyak – és vállfeszültségek
 • vérnyomás rendellenességei
 • stressz kezelés – „menedzserbetegség” (pl.: túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)

 

Felnőtteknek lelki szinten:

 • szorongások oldása
 • tudatosabbá válás elősegítése
 • mentális és fizikai kimerültség (Gyesen lévő anyukák nehézségeinek kezelése, energiával való feltöltése, hogy a kezelés után újult erővel tudják folytatni a gyermek körüli teendőket, sokat dolgozó egyéneknek)
 • meditáció kísérése hangtállal

 

Várandósoknak

 • segít a szülésre való felkészülésben

 

Csecsemőknek, édesanyáknak:

 • anya – gyermek kapcsolat harmonizálása ( pl.: anyaságtudat, anyaszerep kialakulásának elősegítése, főleg császármetszéssel szült anyák esetében)
 • sokat síró, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemők esetében megnyugtatásra
 • hiperaktív, keveset alvó csecsemők, gyermekek
 • szorongás oldása (pl.: folyamatos megfelelni vágyás kényszere, óvodai beszoktatás miatti szorongás mind anyánál, mind gyermeknél)

 

Ellenjavallatok:

 • epilepszia, vagy az arra való hajlam
 • beépített szívritmus szabályozó készülék
 • acut gyulladásos folyamatok a testben
 • műtét utáni 6 hét
 • láz, lázas állapotok
 • epekő, vesekő
 • a várandósság első 12 hete
 • fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről

 

9. A tálakról

A tálak hangjai:

A tálak nem csak hangokat, hanem rezgéseket is közvetítenek.

Ha követ dobunk egy tóba, akkor koncentrikus körök keletkeznek. A hullámok keresztülvonulnak az egész tavon. Hasonló hatást gyakorolnak ránk a hangtálak a kezelések alatt, akár testünkön vannak, akár mellettünk szólaltatják meg azokat. Testünk 70 – 80 %-a vizet tartalmaz. A megszólaltatott tálakból előhívott rezgések bejutnak a testünkbe, és mint a tó vizében, koncentrikus körökben végigáramlanak rajta, megmozgatva a mintegy 100 billióra becsült sejtünket. Oldják az energetikai blokkokat, áthangolják az energetikai hullámainkat, hogy újra a legmegfelelőbb frekvencián rezegjenek.

A hangtálak hatásai testünkre, lelkünkre:

Elindítja testünkben az öngyógyító folyamatokat. Harmonizál, megnyugtat, feltölt.

Feltölt egészséges energiával, amitől jobb lesz az általános közérzetünk, nő a tűrőképességünk, a mindennapi életben adódó megpróbáltatások során könnyebben meg tudjuk őrizni egyensúlyi állapotunkat.

Ellazultságot eredményez, és a tálakkal való kapcsolat során megtapasztalható az ősbizalom állapot, amit utoljára a magzati korban élhettünk át, édesanyánk hasában.

Megkönnyíti az elengedést, és hozzájárul az egészség támogatásához, regenerál, vitalizál.

Vizsgálatok támasztják alá, hogy napi 20 perc relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítenek nagyon hamar, olyan állapotba kerülni, ami az ősbizalom állapotát idézi meg, és ebben az állapotban képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a mindennapi életben.

A hangtál az egyik legismertebb hangterápiás eszköz. Fémből készült hangadó eszköz, melyet a keleti és most már a nyugati (alternatív) gyógyászatban is használnak. A különböző típusok közös jellemzője, hogy megszólaltatva, felharmonikusokban gazdag hangzásával a testre és a lélekre egyaránt hatással van. Energetizál, harmonizál, relaxál.

Az ACAMA és a PETER HESS KLANGSCHALE védjeggyel ellátott (melyeket a kezelések során használok) hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készítik, melyek összetétele hatással van a rezgés minőségére, és a hangzásra. Ősi elixír alapján, mérettől függően 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egyetlen tárgy elkészítésén.

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE medence tál

Mély hangjával elsősorban a medence területét szólítja meg.

Hangtartománya: kb.100-1000Hz között mozog.

Kismedence tál súlya: kb.1500 gr

 

 

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE ízülettál

Nagyon széles a hang spektruma.

Fő hangtartománya 100-2800 Hz között van.

Súlya: 900-1000 gr.

 

 

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE szívtál

Hangja különösen tiszta és magas.

Hangtartománya 200-1200 Hz-es frekvenciatartományt mutat.

Súlya: kis szívtál: 600-650 gr.

Nagy szívtál: kb.1300 gr.

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE fejtál

Igen tiszta és intenzív hangvolumennel rendelkezik.

 

 

 

 

 

A Peter Hess megbízásából előállított Peter Hess termékek®; minőségi hangtálak a terápiás munkához.

A tradicionális 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak. Ezek a következők: cink (feszült állapotok ellen hat), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások ellen), és pirit (a tüdőt erősíti). Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, – mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát. Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciálásban kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.

A hangtálak alapanyagában fellelhető fémek mindegyike egy – egy bolygóhoz, vagy égitesthez rendelhető, s a hangjuk megtestesíti az adott bolygó vagy égitest energiáját. A 7 fém, ami a hangtálak alapanyagát képezi, a tökéletesedés útját, az anyag, a lélek megtisztítását is jelenti.

 

Mely fémek mely bolygókhoz kapcsolódnak, és azok a bolygók milyen energiákat jelenítenek meg:

ARANY

Az aranyhoz kapcsolódó égitest a Nap. Ereje jeleníti meg az Isteni erőt, a lélek világosságát, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

EZÜST

Az ezüsthöz kapcsolódó égitest a Hold. Jelképezi az időt, a fejlődést a lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a mozgást a megújulást.

HIGANY

A higanyhoz kapcsolódó bolygó a Merkúr. A Merkúr hidat képez az isteni és az emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

RÉZ

A rézhez kapcsolódó bolygó a Vénusz. A Vénusz megnyilvánul a teremtés minden fokán. Megjeleníti a kreativitást, művészetet, szépséget, szerelmet, szexualitást.

VAS

A vashoz kapcsolódó bolygó a Mars. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát, a megtermékenyítő erőt.

ÓN

Az Ónhoz kapcsolódó bolygó a Jupiter. A naprendszer legnagyobb méretű és tömegű bolygólya. Ereje megtestesíti a szellem erjét. Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus kapcsolatot, a kozmikus látást.

ÓLOM

Az Ólomhoz kapcsolódó bolygó a Szaturnusz. A materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáit jeleníti meg, mely mind lelki, mind szellemi és földi szinten megnyilvánul.

 

 

Tudnivalók a foglalkozásról:

Bejelentkezés időpont egyeztetés miatt szükséges! A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a FB-on tájékozódhatsz.

Kis Melinda

06-30-9778-321

www.kismelinda.hu

www.hangtal.com

hangtal.com@gmail.com

https://www.facebook.com/hangtalbudapest