Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Hangtál terápia

PETER HESS HANGMASSZÁZS

2008-ban szólítottak meg a hangtálak először. Egy bemutatón találkoztam velük, és amikor meghallottam hangjukat a nagy hangzavarban, már éreztem, és tudtam, hangtálazni szeretnék tanulni. A tálak hívtak magukhoz, és segítették az én életutamat is. Így 2010-ben letettem Peter Hess hangmasszőr és hangterapeuta, Radnai Zsuzsanna Peter Hess magyarországi Akadémia Szemináriumvezető szervezésében.

Tanulásom során intenzíven részesültem hangmasszázs kezelésekben, így saját magamon is megtapasztalhattam annak jótékony, varázslatos hatását. Még most is sokszor meghajtom fejem a hangtálak csodáján, hogy a maga egyszerű nemében milyen hatalmas változásokat, harmonizációt és ellazulást hoznak magukkal egy – egy kezelés során.

 

HANGMASSZÁZS

Megpihenni és feltöltődni vágyóknak, szülés előtti felkészülésben, sírós, nyugtalan babák esetében, és minden érdeklődőnek, 0-99 éves korig, aki szeretné kipróbálni a hangtálak varázslatos világát. Lágy, biztonságos, és gyengéd módszer, feltölt, ellazít, harmonizál. A várandósság 16. hetétől alkalmazható, majd kisbabádnál is, 6 hetes kortól.

Neked ajánlom:

 • Ha feszült, zaklatott, stresszes vagy (túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)
 • Ha alvási nehézségeid vannak
 • Ha sokszor érzel feszültséget a nyak – és válltájékon
 • Ha fáradt vagy a mindennapok mókuskerekébe ragadtál
 • Ha babát szeretnétek, ám Ő még várat magára, és mindketten egészségesek vagytok
 • Ha az anyai feladatok mellett nem tudod kipihenni magad
 • Ha sokat sírós, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemőt nevelsz
 • Ha kikapcsolni és töltődni szeretnél

 

 

 

GONG

A hagyományok úgy tartják, hogy a gong hangjában fürödni egészséget jelent, de már megérintésük is erőt és boldogságot ad.

A gong hangját univerzális vibrációként, spirituális rezonanciaként definiálták, mely a szervezet öngyógyító folyamatait felébreszti és működésbe hozza, lecsendesíti és megtisztítja az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az univerzális tudattal.

Hangjaiban fürödve az emberek rövid idő alatt megnyugodnak, megszabadulnak a stressztől, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. Minden mentális erőfeszítés, erőlködés nélkül elvezetődnek a meditáció állapotába – a gong „dolgozik” helyettük.

A gong fémből készült, kerek hangszer, mely leggyakrabban rézből vagy bronzból készül, de a nikkel és ezüst, illetve a réz és ón ötvözet is kiváló alapanyagul szolgál.

A gongok legmélyebb hangjai el tudnak lazítani, míg a magasabb hangok fel tudják szabadítani a különböző blokkokat, hogy az energiák szabadon áramolhassanak, s a magas hangok által feltöltődhessünk friss, egészséges energiával. Felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

 

 

Hangtál kezelések: 

 1. Egyéni hangmasszázs
 2. Egyéni hangmasszázs segítő beszélgetéssel, “lélek gondozás”
 3. Csoportos hangtálas meditáció
 4. Páros hangtálas kezelés
 5. Hangtál cégeknek, munkáltatóknak, munkavállalóknak
 6. Théta – hangtál
 7. Gyermek hangtál kezelés
 8. Hangtál terápia várandósoknak
 9. Kiknek ajánlott még…
 10. A tálakról

 

Az egyéni és a páros hangtál kezeléseket szeretteidnek ajándékba is meg tudod vásárolni, ajándékutalvány formájában, mely a vásárlástól számított 3 hónapig felhasználható.

 

A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a https://www.facebook.com/hangtalbudapest tájékozódhatsz.

 

1. Egyéni hangmasszázs

 

Megnyugvás, harmónia, kiegyensúlyozottság, fejlődés. Öntudat, kreativitás, motiváció.

Elengedés – ellazulás.

A hangtálak hangja megérinti legmélyebb bensőnket, a megrezegteti a lelkünket.

 

 

A KEZELÉS

Egy kezelés 40 percet vesz igénybe, melyet egy bevezető beszélgetés előz meg (kb. plusz 10-15 perc).

A hangmasszázs kezelés a földön, vagy kezelőágyon, könnyű, akár utcai ruházatban történik, ahol a kliens kényelmesen el tud helyezkedni, meg tud pihenni. A klasszikus masszázzsal ellentétben, a hangmasszázs során, a masszőr nem érinti közvetlenül a klienst. A masszázs, a hangtálak közvetítésével, illetve azok hangrezgései által történik: a hangtálakat ruhával fedett testre helyezzük, és gyengéd ütésekkel rezgésbe hozzuk. Először hason fekve, a test hátsó részének kezelése történik (talpak, hát közepe, keresztcsont, lapocka területe, vállak, nyak hátsó része), majd hátra fordulva, az elülső rész következik (has, kismedencei terület, szív területe, csecsemőmirigy, kezek).

Érdemes kényelmes ruházatot, zoknit hozni, (övek, csattok kerülése) van lehetőség átöltözésre.

Milyen időközönként javasolt a kezelés:

Legideálisabb hetente, de kéthetente, havonta történő hangtálazás is csodás rezgésekkel tölti fel a testet.

 

 

 

2. Egyéni hangmasszázs segítő beszélgetéssel

Egyéni hangtál kezelés előtti beszélgetés az élethelyzetedről, jelenlegi nehézségedről, majd „lelki átfésülés” Oh kártya segítségével.

Helyzeted átbeszélésében nyújtok Neked segítséget, hogy más megközelítésből is ránézhess problémádra, érzelmi töltet nélkül láthasd miben vagy, tiszta képet kapj róla.  Több oldalról meg lehet vizsgálni az érzéseidet, melyek az adott problémában, élethelyzetedben jelen vannak. Vagy egyszerűen csak szeretnéd elmondani valakinek, arra van szükséged, hogy meghallgassanak, és kibeszélhesd magadból a problémádat. Te beszélsz, én pedig Rád figyelek.

” A segítő beszélgetés arra épít, hogy a kliens rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, amelyet mozgósítva felismerheti az elakadásának benne lévő okait, megláthatja a továbblépés lehetőségeit, elindulhat a megoldás felé. A segítő a mentálhigiénés többlettudását nem arra használja fel, hogy tanácsokkal lássa el a segítséget kérőt, hanem arra, hogy megértse aktuális elakadásának okát, hogy megtalálja saját megoldását. Így képessé válik arra, hogy saját kezébe vegye az életét, felelősségteljes döntéseket hozzon.

A segítő beszélgetés során a terapeuta (segítő) segíti a kliensét a személyiségében eleve meglévő fejlődési képességek feltárásában, felerősítésében, illetve az erősségei kibontakoztatásával szemben álló akadályok elhárításában. Ennek érdekében a segítő feladata, hogy a kliens növekedését, fejlődését, érettebbé válását elősegítse, úgy, hogy a kliens belső, rejtett értékei a felszínre jöhessenek, kibontakozhassanak, tudatosuljanak, jobban kifejeződhessenek, vagy jobban funkcionálhassanak. Célja az emberi értékek megtalálása, a belső erőforrások feltárása.  A személy én- fogalmát és én-fejlődését helyezi előtérbe.”

A hangtálazás után, Párkapcsolati, Stessz, vagy az Általános Oh kártyákat hívom segítségül az összegzéshez.

OH Kártya

Eredetileg Ely Raman festőművész nevéhez fűződik a kártya. Pszichológusok felfedezték, hogy terápiás jelleggel is használhatják. Szavakat társítottak a képekhez, így létrehozva, 7700 kombinációt. Képek, szavak, és a terapeuta célzott kérdései fejlesztik az inmaginációt. A kártyák segítenek, hogy érzelmeinket megfogalmazhassuk, és szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudatalattink működéséről. Az Oh nem más, mint utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért.

Bővebb info a kártyákról: http://www.oh-kartya.hu/

Ez a kezelés kb. másfél órás.

 

3. Csoportos hangtálas meditáció

Csoportban dolgozunk, együtt, de mégis külön. Megtartó, biztonságos közegben élvezzük a csoport támogató erejét. Egyéni belső munkát, vagy csoportos együtt munkát folytatunk a meditáció témájával kapcsolatosan, rezgésünket emeljük.

Ha egymás között megosztásra kerül a belső munkánk, akkor a sorsközösség támogató ereje felerősödik, és ez még inkább pozitív gyógyító faktorként érvényesül. Mindezt a feltétel nélküli szeretet terében.

 

4. Páros hangtálas kezelés

Pároddal, szülőddel, gyermekeddel együtt, közösen próbálhatjátok ki a hangtálak csodálatos hatását, megtapasztalhatjátok rezgését, és hangját.

Egyszerre történik két ember kezelése, az ő energiáik is egymásra hangolódnak. Oldódnak a közöttük lévő feszültségek, diszharmonikus állapotok. A kezelés hozzásegíti őket ahhoz, hogy javuljon, még jobbá, szeretetteljesebbé váljon kapcsolatuk.

Szülő-gyermek, párkapcsolat, munkahelyi kapcsolatok, barátságok harmonizálására.

 

5. Hangtál cégeknek

Cégvezetőknek, team leaderek-nek, supervisor-oknak, csapatépítésre, teljesítményorientált munkaadóknak ajánlom, akiknél fontos a dolgozók munka teljesítménye, , soft skill készségei, testi – lelki egészsége. Egyéni, vagy csoportos formában.

Ideálisan alkalmazható munkahelyi rekreációs helységben. Nem csak a mindenki által ismert stressz oldó, relaxációs lehetőségként, hanem a direkt és indirekt stressz oldáson túl a résztvevők kapcsolatba kerülhetnek kreativitásukkal, felfedezhetnek magukban szunnyadó képességeket, fejleszthetik önismeretüket, flexibilitásukat, kommunikációs készségüket, növelve mindezzel önbecsülésüket és munkahelyi hatékonyságukat.

A módszer alapja a keleti kultúrából származó hang- és rezgésterápia, ami tökéletesen beilleszthető a nyugati kultúra rohanó világába. Hiszen már egy 30 perces hangtálas relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítségével nagyon hamar a pihenés és a megnyugvás állapotába kerülhetünk, ami az ősbizalom állapotát idézi, és ebben képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a munkahelyünkön.

Ázsiában már számos nagyvállalatnál jelen van a menedzserek irodájában a hangtál. Gyakran használják fontos üzleti megbeszélések előtt, hogy figyelmük fókuszáltabb legyen, és sikeres tárgyalásokat bonyolíthassanak le.

Javul a munkavállalók szellemi, testi, és érzelmi élete. Napjainkban állandósulni látszik a rohanás, harc az idővel, folyamatos stressz helyzetek, örökös készenléti állapot, túlhajszoltság, és a kevés pihenés. Rendszeres hangmasszázs hatására kevesebb kellemetlenséget okoznak a munkahelyi stresszhelyzetek által kiváltott jelenségek, mint a kimerültség, álmatlanság, dekoncentráltság, fáradékonyság.

 

A rendszeres hangtálazás hatása a dolgozókra:

 • nő a munkahelyi produktivitás
 • csökken a táppénzen töltött napok száma
 • erősödik a közösség, a csapatszellem
 • oldódik a stressz, csökken a szorongás és a félelem
 • javul a munkához való hozzáállás
 • nő a dolgozó teherbíró képessége, és hatékonysága
 • kiegyensúlyozottabb emberek

Tapasztalataim a céges hangtálazás során:

15 év gyógyszeripari háttér, 2 év mentálhigiénés csapatgondozás – orvos látogatóként naponta gyakoroltam az igény szerinti profitorientált eladást. Ez idő alatt, 2 évig a sales csapat mentálhigiénés trénre voltam, melynek során „selfness előadásokkal” segítettem a csapat pozitív szemléletének kialakulását, megtartását, segítettem az egyének önfejlesztését, önismeretének előmozdítását, belső értékeikre való rávilágítást. Ennek egyik eredménye volt, hogy a nyári időszakban rekord eladások születtek országos szinten. Éves viszonylatban pedig, visszatekintve az elmúlt évekre, lényegesen lecsökkent a táppénzen töltött napok száma a csapat dolgozói körében. Meggyőződésem, hogy egy cég jövőbeli fejlődésének és profitabilitásának kulcstényezője, a szakmai ismeret és a munkához szükséges alapvető kompetenciákon kívül maga a személyiség (önismeret, önfejlesztés), és az érzelmi intelligencia. Ez utóbbi kettő, az élet minden területére kihat, és nagyban befolyásolja sikerünket.
Hangtálazással egybekötött „munkahelyi selfness” előadásaimban olyan témákat érintettem, mint pl. a félelem, tudatos élet, pozitív gondolkodás, betegségek lelki háttere, a sikeres látogató titka. Mindezeket úgy építetem fel, hogy a cég érdekeit képviselje, átültetve a mindennapi munkába. Az ezt követő 20 perces hangtálas meditáció pedig segített az előadáson elhangzottak személyiségbe való integrálását. Hiszen a cél az volt, hogy, kreativitásunkat megélve, szívből-élvezettel dolgozni, másoknak igény szerint eladni, profitot növelni, pozitívan szemlélni a világot, sikeresnek lenni, önmegvalósítani.


6. Théta – hangtál

„Amikor megszólaltatom az ütővel a tálakat, hihetetlen nyugalom tölt el. Még egy ütés, még egy, és kint marad a külvilág. Nincs múlt, jövő, csak a jelen, csak a most. Csak a rezgések és a hangok vannak. Rezgések, melyek elindulnak a tálakból, és szétáradnak a testedben. Lassan feltöltik tested minden egyes porcikáját, eljutnak az összes szervedig, egészen a sejtekig. Közben pedig, csodával határos módon, a tudat kikapcsol, a gondolatok lecsendesednek, megnyugszol, átadod magad a valahonnan ismerős biztonságot nyújtó hangoknak.” A normál Béta hullámokból, melyben a mindennapjainkat éljük, megérkeztél az Alfa állapotba. Megszűnik minden készenléti és stressz állapot. Megtörténik az elengedés, és a teljes lazítás. Ennek következtében szerotonin és az endorfin szabadul fel a testben, amit öröm és boldogságérzet követ. Oldódnak a félelmek, és a szorongások.

A Théta – hangtál kezelések során először a hangtálakat hívom segítségül, hogy lelked megnyugodjon, lecsituljon az egód, beburkolva a hangoktól, védelemben legyen. Majd, mikor sikerült ezt az állapotot elérni, mintegy megágyazva a Thetának, akkor kezdődhet el a munka, a hozott témáddal kapcsolatban.

A théta – hangtál kezelés két órát vesz igénybe.

 

Kinek ajánlott:

 • Akik egy adott problémával jönnek, hogy konkrétan arra dolgozzunk
 • Nagyon zaklatott, stresszes állapotban lévőknek, egy – egy stresszes nap után hozzám érkező klienseknek
 • Azoknak, akik nehezen tudnak megnyílni, mégis változtatni szeretnének életükön
 • Akik nehezen tudnak meditálni, mert mindig van valami a gondolataikban, ami foglalkoztatja Őket

 

 7.  Gyermek hangtál

Elsősorban iskolás korú gyermekeknek javasolom,de  kisebb kor sem kizáró ok. A tálak segíteni tudnak szorongás oldásában, stressz és feszültség levezetésben, ami főleg az iskolás korú gyermekeket terheli meg elsősorban.

A kezelés hatására gyermek felszabadultabb, derűsebb, nyugodtabb lesz, könnyebben, jobban, hatékonyabban fog tudni tanulni, javulhatnak családi- és társas kapcsolatai, erősödhet önbizalma.

 

8. Hangtál terápia várandósoknak

Speciális testhelyzetekben, speciális kezelési technikákkal, ahol mindent a kismama és a baba igénye határoz meg, várandóssági héthez igazítva. A várandós hangtál kezelés része a kapcsolatfelvétel és beszélgetés a magzattal, kellemes hangtálas relaxációval kísérve.

 

9. Kiknek ajánlom még…

Felnőtteknek testi szinten:

 • alvászavarok
 • emésztési problémák
 • fejfájás
 • nyak – és vállfeszültségek
 • vérnyomás rendellenességei
 • stressz kezelés – „menedzserbetegség” (pl.: túlhajszolt munkatempó, fennálló élethelyzeti problémák, nehézségek, melynek megléte folyamatos stresszt okoz)

 

Felnőtteknek lelki szinten:

 • szorongások oldása
 • tudatosabbá válás elősegítése
 • mentális és fizikai kimerültség (Gyesen lévő anyukák nehézségeinek kezelése, energiával való feltöltése, hogy a kezelés után újult erővel tudják folytatni a gyermek körüli teendőket, sokat dolgozó egyéneknek)
 • meditáció kísérése hangtállal

 

Várandósoknak

 • segít a szülésre való felkészülésben

 

Csecsemőknek, édesanyáknak:

 • anya – gyermek kapcsolat harmonizálása ( pl.: anyaságtudat, anyaszerep kialakulásának elősegítése, főleg császármetszéssel szült anyák esetében)
 • sokat síró, nyugtalan, nehezen, vagy egyáltalán nem megnyugtatható csecsemők esetében megnyugtatásra
 • hiperaktív, keveset alvó csecsemők, gyermekek
 • szorongás oldása (pl.: folyamatos megfelelni vágyás kényszere, óvodai beszoktatás miatti szorongás mind anyánál, mind gyermeknél)

 

Ellenjavallatok:

 • epilepszia, vagy az arra való hajlam
 • beépített szívritmus szabályozó készülék
 • acut gyulladásos folyamatok a testben
 • műtét utáni 6 hét
 • láz, lázas állapotok
 • epekő, vesekő
 • a várandósság első 12 hete
 • fém protézis, műtéti hegek, törések esetén tájékoztatni kell a kezelőt ezek meglétéről

 

9. A tálakról

Történetiség

Az első feljegyzések,  I.e. 3. évezredből származnak, melyben az áll,  hogy  a hangtál, fémből készült hangadó eszköz. Gyógyításra használták, szakrális szertartások, meditációk eszköze volt, élelmet is tároltak benne, valamint beavatások, titkos vallási rituálék eszközeként írták le használatát.

Buddhista kolostoroktól kevés feljegyzések vannak, mert titok övezi a használatát, ezzel elkerülve azt, hogy méltatlanok kezébe ne kerüljön.  Fémből készült hangadó eszközként írták le.  Zengő tálnak, éneklő tálnak is hívták. Tárolóeszköz is volt, magvakat vagy olajat tartottak benne, ha épp nem volt orvosi szolgálatban.

 

 

Ősi elixír alapján, mérettől függően 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egyetlen tárgy elkészítésén. A Himalája lejtőin a kovácsok imádság mellett, csapatmunkában, hosszú órák alatt, kizárólag kézműves technikával készítik a hangtálakat.

 

 

A módszer modern kori, a nyugati világban elterjedt formáját Peter Hess német fizikus alakította ki, aki a nyolcvanas években. Nepálban és Tibetben tanulmányozta a keleti kultúrák hangokról és rezgésekről szóló elméleteit és gyakorlatait.

A kezelést találóan hangmasszázsnak hívják, ami tökéletesen fedi a kúra lényegét.

A hanghullámok erejét kiválóan érzékelteti, ha vizet töltenek a tálba, és úgy szólaltatják meg őket: ilyenkor a tálban lévő folyadék fantasztikus táncba kezd. Mivel az emberi test 70%-a víz, a szervezet nagyszerű vezető közege az éneklő tál keltette hanghullámoknak: a vibrációk a szabad haladás érdekében feloldják a blokkokat és akadályokat, így biztosítva az energiák akadálymentes áramlását a testben.

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai. A hangok feldolgozása a testben egy összetett folyamat, mely egyszerre pszichés és fizikai természetű. A hangmasszázs, egy holisztikus módszer, mely egyszerre szólítja meg a testet és a lelket.

A hangtálak hangjai stimulálásaként a test endorfint kezd el termelni, melynek hatására javul a hangulat, csillapodik a fájdalom. A stressz hormonok koncentrációja csökken, melynek következtében alacsonyabb lesz a vérnyomás, és a szívfrekvencia, csökken a pulzusszám és a légzésszám is.

 

A hangtálak hatásai testünkre, lelkünkre:

 

 • Elindítja testünkben az öngyógyító folyamatokat. Harmonizál, megnyugtat
 • Feltölt egészséges energiával, amitől jobb lesz az általános
 • közérzetünk, nő a tűrőképességünk, a mindennapi életben adódó megpróbáltatások során könnyebben meg tudjuk őrizni egyensúlyi állapotunkat.
 • Ellazultságot eredményez, és a tálakkal való kapcsolat során megtapasztalható az
  ősbizalom állapot, amit utoljára a magzati korban élhettünk át, édesanyánk hasában.
 • Megkönnyíti az elengedést, és hozzájárul az egészség támogatásához, regenerál, vitalizál.

 

Vizsgálatok támasztják alá, hogy napi 20 perc relaxáció, kb. annyi stresszt vezet le, mint 3-4 órányi alvás. A hangtálak segítenek nagyon hamar, olyan állapotba kerülni, ami az ősbizalom állapotát idézi meg, és ebben az állapotban képesek vagyunk letenni a cipelt terheket, megpihenni, kikapcsolni és feltöltődni, hogy aztán újra helyt tudjunk állni szerepeinkben, a mindennapi életben.

 

A tálak jellegzetességei

A hangtál az egyik legismertebb hangterápiás eszköz. Fémből készült hangadó eszköz, melyet a keleti és most már a nyugati (alternatív) gyógyászatban is használnak. A különböző típusok közös jellemzője, hogy megszólaltatva, felharmonikusokban gazdag hangzásával a testre és a lélekre egyaránt hatással van. Energetizál, harmonizál, relaxál.

Az ACAMA és a PETER HESS KLANGSCHALE védjeggyel ellátott (melyeket a kezelések során használok) hangtálak 7-12 fém ötvözetéből készítik, melyek összetétele hatással van a rezgés minőségére, és a hangzásra. Ősi elixír alapján, mérettől függően 5 kovács 32 munkaórát dolgozik egyetlen tárgy elkészítésén.

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE medence tál

Mély hangjával elsősorban a medence területét szólítja meg.

Hangtartománya: kb.100-1000Hz között mozog.

Kismedence tál súlya: kb.1500 gr

 

 

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE ízülettál

Nagyon széles a hang spektruma.

Fő hangtartománya 100-2800 Hz között van.

Súlya: 900-1000 gr.

 

 

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE szívtál

Hangja különösen tiszta és magas.

Hangtartománya 200-1200 Hz-es frekvenciatartományt mutat.

Súlya: kis szívtál: 600-650 gr.

Nagy szívtál: kb.1300 gr.

 

PETER HESS THERAPIEKLANGSCHALE fejtál

Igen tiszta és intenzív hangvolumennel rendelkezik.

 

 

 

 

 

A Peter Hess megbízásából előállított Peter Hess termékek®; minőségi hangtálak a terápiás munkához.

A tradicionális 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak. Ezek a következők: cink (feszült állapotok ellen hat), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások ellen), és pirit (a tüdőt erősíti). Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, – mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát. Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciálásban kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.

A hangtálak alapanyagában fellelhető fémek mindegyike egy – egy bolygóhoz, vagy égitesthez rendelhető, s a hangjuk megtestesíti az adott bolygó vagy égitest energiáját. A 7 fém, ami a hangtálak alapanyagát képezi, a tökéletesedés útját, az anyag, a lélek megtisztítását is jelenti.

 

Mely fémek mely bolygókhoz kapcsolódnak, és azok a bolygók milyen energiákat jelenítenek meg:

ARANY

Az aranyhoz kapcsolódó égitest a Nap. Ereje jeleníti meg az Isteni erőt, a lélek világosságát, az életenergiát, a sugárzó egészséget.

EZÜST

Az ezüsthöz kapcsolódó égitest a Hold. Jelképezi az időt, a fejlődést a lelki energiákat. Kifejezi a termékenységet, a mozgást a megújulást.

HIGANY

A higanyhoz kapcsolódó bolygó a Merkúr. A Merkúr hidat képez az isteni és az emberi között, összekapcsolja a szellemet a testtel. Megjeleníti a gondolkodást, a tudást, a kommunikációt.

RÉZ

A rézhez kapcsolódó bolygó a Vénusz. A Vénusz megnyilvánul a teremtés minden fokán. Megjeleníti a kreativitást, művészetet, szépséget, szerelmet, szexualitást.

VAS

A vashoz kapcsolódó bolygó a Mars. Kifejezi a harc megkezdéséhez szükséges elhatározást, a hódításhoz szükséges nyers energiát, a megtermékenyítő erőt.

ÓN

Az Ónhoz kapcsolódó bolygó a Jupiter. A naprendszer legnagyobb méretű és tömegű bolygólya. Ereje megtestesíti a szellem erjét. Megjeleníti az univerzális tudást, a misztikus kapcsolatot, a kozmikus látást.

ÓLOM

Az Ólomhoz kapcsolódó bolygó a Szaturnusz. A materializmust, a befelé ható erőket, az összehúzódás energiáit jeleníti meg, mely mind lelki, mind szellemi és földi szinten megnyilvánul.

 

 

Tudnivalók a foglalkozásokról:

Bejelentkezés időpont egyeztetés miatt szükséges! A csoportos foglalkozások indulásáról az AKTUÁLIS menüpontban és a FB-on tájékozódhatsz.

 

 

Kis Melinda

06-30-9778-321

www.kismelinda.hu

www.hangtal.com

hangtal.com@gmail.com

https://www.facebook.com/hangtalbudapest