Bejelentkezés: 06-30-9778-321

Cikkek

Hitek, hitrendszerek – a pénz

 

  1. Először is el kell felejtened minden olyan gondolatot, ami meggátol abban, hogy sok pénzed legyen. Ezek olyan mondatok, amik elég gyakoriak, sokszor a szülők nevelik bele a gyerekekbe. Például: ,,akinek sok pénze van, biztos törvénytelen módon jutott hozzá…”, ,,aki szegénynek született, az is marad…”, ,,minden fillérért nagyon keményen meg kell dolgozni…”, ,,ha nincs diplomád, nem lesz jó munkád…”, ,,az élet kemény, állandóan hajszolni kell a pénzt…” stb. Gondold végig, hogy a pénz kapcsán neked milyen negatív meggyőződéseid, korlátozó hiedelmeid vannak. MINDET EL KELL FELEJTENI, mert nem igazak! Még akkor sem, ha a te életedben millió bizonyítékod van rá. Ezeket vonzottad eddig, mert a gondolatod erre irányult, vagy mert ebben nőttél fel…

 

  1. Másodszor el kell hinned, hogy megérdemled, hogy gazdag legyél. Annyira gazdag, amennyire csak el tudod magad képzelni. El kell hinned, hogy a legcsodásabb dolog bőségre és gazdagságra vágyni, aztán tudatosan megteremteni. ,,A szegényeken azzal segíthetsz a legtöbbet, ha nem egy vagy közülük.” Akkor adhatsz meg mindent a családodnak, ha mindig rendelkezésedre áll annyi pénzt, amennyire szükséged van, s még annál is több! A pénzre vágyás nem azt jelenti, hogy pénzéhes vagy anyagias vagy. A pénz szabadságot jelent, lehetőséget a fejlődésre, a tanulásra, arra, hogy megismerd (a saját szemeddel lásd) a világot, arra, hogy olyan körülményeket teremts magadnak, amiben jól érzed magad… El kell hinned, hogy amikor neked több van, azt nem mástól veszed el. Mindenki számára adott a lehetőség, hogy több pénzhez jusson. Az Univerzum végtelen, alapja a bőség.

 

  1. Az nem a te dolgod, hogy eldöntsd, miből lesz sok pénzed. Azt nem neked kell kitalálnod. Azt megteszi helyetted az Univerzum, vagy a Jóisten… mindegy, hogyan hívod. A te dolgod az, hogy pontosan, a lehető legrészletesebben elképzeld azt, amit szeretnél. A lényeg az, hogy annyira valóságossá váljon, hogy miközben képzeletben mindennap visszamész életed új helyszínére, az olyan legyen, mintha már ott és úgy élnél. A teljesen részletes megfogalmazással a magad számára tisztázod, hogy mit is akarsz valójában, azzal pedig, hogy képzeletben ,,lefested” vagy ,,lefotózod”, tulajdonképpen elküldöd az Univerzumnak vagy a Jóistennek a vágyadat. Így mutatod meg neki, hogy mit akarsz.

 

Tehát a legfontosabb dolgod, hogy amikor csak teheted, részletesen elképzeled a vágyadat: akár egy autót, akár egy házat, akár egy új munkahelyet. Utóbbi esetben sem azt kell elképzelned, hogy konkrétan hol dolgozol. Az nem a te dolgod. Képzeld el helyette magadat, amint éppen átveszed a fizetésedet és elégedett vagy vele, vagy bármi mást, ami fontos neked e téren. Ha vállalkozni akarsz, akkor képzeld el magadat, amint sikeres vállalkozó vagy, az emberek szeretik a termékedet vagy szolgáltatásodat. Addig kell újra és újra elképzelni, amíg semmi kétséged nem lesz afelől, hogy hamarosan a valóságod része lesz.

 

  1. Próbálj visszagondolni az életedben azokra a dolgokra, amiket sikernek értékelsz. Akármire is gondolsz majd, be fogod látni, hogy csak akkor jött össze, amikor biztosan tudtad, még az előtt, hogy a valóságodban megtörtént volna, hogy a tiéd lesz. Ha semmi kétséged nem volt. Ezzel a megrendíthetetlen hittel kell tudni, biztosan tudni, hogy eléred azt az anyagi biztonságot, amire vágysz. Amint elérted úgyis újabb vágyaid lesznek, mert ez az élet rendje, és tulajdonképpen értelme is.

 

  1. El kell felejteni a ,,Nekem úgysem sikerülhet”, vagy ,,A mi városunkban mindenki munkanélküli”… stb. gondolatokat, mert amiben hiszel, amire gondolsz, az fog megjelenni a tapasztalatodban. Helyette gyárts magadnak új meggyőződéseket: ,,a 40. születésnapomat már az új családi házunkban fogom megünnepelni”…, ,,3 éven belül 50 millió forint tartalék lesz a bankszámlámon”…, ,,minden nyáron tengerparton fogok nyaralni legalább egy hónapot”…, bármi, ami téged boldoggá tesz.

 

  1. Az alapvető boldogság eléréséhez is fontos, de a pénz terén különösen, hogy ne irigykedj a gazdagokra, ne szidd őket, ne gúnyolódj másokon, meg úgy eleve se foglalkozz másokkal. Ha olyan környezetben vagy (akár a munkahelyeden, akár máshol), ahol ez elkerülhetetlen, akkor se menj bele ezekbe a dolgokba. Például a főnök szidalmazásába. Ne foglalkozz vele, zárd rövidre a témát. Szabadidődben a saját céljaidra koncentrálj, és szűrj ki minden negatív dolgot az életedből: ne nézz olyan filmeket, amik felkavarnak, rosszul érintenek, de ezt akár a híradóra is mondhatom…, ne nézz olyan vitaműsorokat, politikai témában főleg, amin felidegesíted magad… stb. Próbáld magad minél jobban érezni, olyan kikapcsolódást keresni, amik pozitív előjelűek.

 

  1. Figyeld meg magadat egy átlagos napon. Ezt úgy értem, hogy figyelj arra, mire gondolsz általában. Nézd meg, hogy a napod hány százalékát teszi ki mondjuk az elégedetlenkedés: ,,halálra dolgozom magam, mégsem tudok félretenni”, ,,idegileg és fizikailag is egyre nehezebben bírom ezt a munkát”…, ,,ennyi fizetésből 200 év alatt sem tudom kifizetni a tartozásaimat”… bizonyára vannak hasonló gondolataid, mégpedig túlsúlyban. Lehet, hogy a munkahelyeden sem érzed jól magad, de aztán még otthon is elmeséled, hogy milyen sérelmeid voltak, tehát újra megéled ezeket a negatív eseményeket. Teljesen megértem, mert ez a valóságod. Csakhogy minél többet elégedetlenkedsz, annál több olyan dolog történik az életedben, ami miatt elégedetlenkedhetsz. Tudatosan meg kell emelni egyetlen napon belül is azoknak az óráknak a számát, amikor jól érzed magad. Az ébrenléti idődben egyre nagyobb arányban kell lennie azoknak az óráknak, amikor jól érzed magad, hogy jó dolgokat vonzzál, ne rosszakat.

 

  1. Fontos, hogy alkotó legyél és ne versengő. Ez azt jelenti, hogy ha elhiszed mindazt, amit eddig írtam, és megpróbálsz eszerint élni, meg fogsz gazdagodni, mégpedig úgy, hogy senkivel sem kell versenyezned. Az Univerzum meg fogja neked adni azt az állást, amiben jól érzed magad, amivel (anélkül, hogy halálra dolgoznád magad) elegendő pénzt keresel, mégpedig anélkül, hogy veszélyeztetve éreznéd magad. Ha azt a munkát végzed, ami örömmel tölt el, amire tulajdonképpen születtél, akárhányan csinálhatják ugyanazt, nem tudnak elnyomni, mert előtted mindig újabb és újabb utak nyílnak majd meg. A lényeg tehát továbbra is az, hogy pontosan fogalmazd meg magadnak, hogy mit akarsz, aztán a lehető legtöbbször képzeld el, a lehető legrészletesebben, és mindvégig higgy benne, hogy meg fogod kapni. Nem kell tudnod, hogy hogyan, mi módon, csak azt, hogy meg fogod kapni.

 

  1. Ugyancsak fontos, hogy annak ellenére, hogy másra vágysz, mint ami most van, MOST kell kihozni magadból a maximumot. Ez továbbra sem azt jelenti, hogy halálra hajszolod magad, hanem azt, hogy hatékonyan dolgozol, hatékonyan végzed el a teendőidet. Minden reggel gondold végig, mi az, amihez a legkevésbé van kedved azon a napon, aztán tudd le rögtön. Először mindig a legnehezebbet kell megoldani. Az ember mindennap sok mindent csinál, van, amit sikeresen, van, amit nem. A cél az, hogy minél több dologról mondhasd el este, hogy sikeres volt aznap.

 

  1. Ha csak egy dolgot fogadsz meg a tízből, akkor az legyen ez a 10-es pont. Ez pedig a megbecsülés. Amikor megbecsülsz valamit, azzal azt mondod az Univerzumnak, hogy KÉREK MÉG! Figyeld meg az életedet! Biztos vagyok benne, hogy azokon a területeken érzed magad igazán jól, amikért hálás szoktál lenni a sorsnak. Próbáld megtalálni a munkádban azokat a dolgokat, amikért hálás lehetsz: hogy minden hónapban megkapod a fizetésedet, hogy kapsz egy laptopot, egy céges telefont vagy autót, hogy szép világos az irodád, hogy van egy kedves kollégád… de bármilyen apróság is lehet. Erre mindennap figyelj! Akkor fogsz többet kapni, ha megbecsülöd mindazt, ami már a tiéd.

Leave a Reply

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..